Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes heeft geen Platinum Trophy, maar waarom?

Metal Gear Solid V: Ground Zeroes schijnt vrij kort te zijn, het is dan ook een proloog op The Phantom Pain – die mogelijk begin 2015 verschijnt. En hoewel Ground Zeroes Trophies bevat, kun je geen Platinum Trophy behalen. Maar waarom niet?

Geestelijk vader van de reeks, Hideo Kojima, legt dit gelukkig duidelijk en simplistisch uit. De beste man zegt op Twitter dat dit aan Sony’s regeling ligt. Sony Computer Entertainment geeft ontwikkelaars geen toestemming om Platinum Trophies toe te voegen aan games die niet full priced zijn. Ground Zeroes kost immers 29,99 euro fysiek en digitaal op PlayStation 4, en digitaal op PlayStation 3 19,99 euro.

Metal Gear Solid V: Ground Zeroes bevat dertien bronzen, één zilveren en één gouden Trophy. De game verschijnt op 20 maart voor de PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One en Xbox 360.

  1.   
    svenysven's avatar

    Waarom is er dan wel een platinum trophy voor de Walking Dead van Telltale? Die is 5 euro per episode en je hebt er 5 dus 25 euro.

  2.   
    soldierarjan's avatar

    svenysven schreef, "Waarom is er dan wel een platinum trophy voor de Walking Dead van Telltale? Die is 5 euro per episode en je hebt er 5 dus 25 euro."

    Ja er zijn wel meer games die gewoon platinum trophy hebben sniper ghost warrior 2 ook en die koste vanaf begin 40 euro.

  3.   
    fdennis's avatar

    De game schijnt al in 2 uur uit te zijn. Dus zo gek vind ik het eigenlijk niet. Je moet ook wel een enorme fan zijn wil je dit kopen. Want voor 30 euro 2 uur gameplay is wel erg weinig.

  4.   
    Leon's avatar

    Er zit tot morgen nog een embargo op MGS, dus mag er officieel nog niets over zeggen, maar ik kan je wel vertellen dat er een reden is waarom er geen platinumtrofee is. En dat heeft inderdaad iets te maken met de speelduur.

  5.   
    ChrisBoers's avatar

    De prijs is geen criterium voor de platinum, Sony weegt diverse factoren tegen elkaar af, waaronder de ‘grootte’ van het spel. Een goed voorbeeld is Velocity Ultra. Een PSN game, die goedkoper is dan MGS Ground Zeroes, maar veel meer content bevat, en daarom een Platinum trophy heeft.
    Blijkbaar had Futurlab een stuk beter verhaal dan Kojima.

    En bovendien, dit: (Ground Zeroes finished in 2:20!)
    https://www.youtube.com/watch?v=slBqQnSzU7E