GN Poll: De next-gen-games vallen tot dusver tegen

De game-industrie staat niet stil, waardoor gamers op elk moment van de dag genoeg gespreksmateriaal hebben. Maar net als elk organisme dat gezegend is met een brein verschillen gamers vaak van mening, dus discussiëren ze heel wat af. Elke twee weken geeft GamersNET al die mensen de mogelijkheid om zich helemaal uit te leven en hun ongezouten, ongecensureerde en keiharde mening te geven over een nieuwe poll, zelfs al mondt dit soms uit in felle discussies waarbij bloed niet wordt geschuwd. Maar eerst blikken we even terug op de poll van vorige keer, om te kijken welke partij deze keer de overhand had.

Steeds meer games maken gebruik van companion apps. Sommige zijn vrij simpel en geven je enkel een kaart en wat statistieken, andere gaan veel dieper. Neem bijvoorbeeld de applicatie van Watch_Dogs: deze staat je toe om de wereld van een andere speler te beïnvloeden (lees hierover meer in onze preview)! Vind jij dit soort companion apps een leuke toevoeging, of gebruik je ze vrijwel nooit? Uit de poll is gebleken dat het merendeel van de GamersNET-bezoekers wel degelijk waarde hecht aan dit soort extra applicaties; slechts één op de drie stemmers laat weten dat companion apps hem gestolen kunnen worden. Een greep uit jullie reacties:

ShadyXL:

Ik zeg geen nee tegen companion apps zolang het maar niet geforceerd wordt. Ikzelf zal er weinig gebruik van maken, tenzij het gewoon echt leuke toevoegingen met zich meebrengt en/of iets wat jouw ervaring gewoon echt versterkt/interessanter maakt. Als ik me goed kan herinneren had The Division zoiets. Er zijn veel dingen die ze kunnen doen met zo’n app. Het enige waar ze rekening mee moeten houden is dat niet iedereen een fan van game/companion apps is en dat ze ons niet moeten dwingen om de app te gebruiken.
Moodey:
Het gaat er bij mij echt om wat de essentie van de app is. Alleen een kaart en wat tips hoeft van mij niet. Mij lijkt het dan wel weer leuk ok dingen zoals GTAV in de app doet om te hebben, want daarmee heb je ook invloed op de game zelf ookal ben je niet online. en dat van Watch Dogs, zelfde verhaal.
WoKingNL:
In mijn mening is het wel cool dat ze de companion apps maken maar zal ik er waarschijnlijk nooit gebruik van maken tenzij het echt super handig/bijzonder is. Wat ik heb gezien van bij dead rising onder andere was het niet bijzonder interessant.
Check CrewGrounds voor de meningen van de redacteuren van GamersNET.


Nieuwe stelling
Inmiddels hebben we al ruim vier maanden met de PlayStation 4 kunnen stoeien en ook de geïmporteerde Xbox One’s zijn al geruime tijd in de winkelrekken te vinden. Er zijn al flink wat games verkrijgbaar voor deze apparaten, waaronder Call of Duty: Ghosts, Battlefield 4, Killzone: Shadow Fall, Metal Gear Solid: Ground Zeroes, Titanfall en inFAMOUS: Second Son. Vind jij de next-gen line-up tot nu toe tegenvallen, of ben je tevreden? Laat het ons weten door te stemmen op de poll van deze week:

De next-gen-games vallen tot dusver tegen

Laat het ons weten door op de poll te stemmen en vergeet niet hieronder een reactie achter te laten. Misschien verschijnt jouw mening dan over twee weken wel in het volgende GamersNET Poll-artikel! Alvast bedankt voor het stemmen, wij zijn benieuwd naar de uitslag.

 1.   
  Fabianb's avatar

  Nah, oneens. Ik ben het helemaal eens dat de line-up tegen valt maar mijn verwachtingen waren al niet zo hoog. Alles is veel te gehyped, daar ben ik ondertussen immuun voor geworden :’).

 2.   
  Koen's avatar

  Er zitten nog steeds geen echte system sellers tussen. Infamous Second Son en Titanfall zijn echter stappen in de goede richting. Op het moment is er echter voor mij nog geen reden om een next-gen console aan te schaffen.

 3.   
  Sub-Zeuro's avatar

  Door gebrek aan genoeg geld en de nu nog geringe aanbod van AAA+ games, ben ik via marktplaats Call of Duty Ghost tegengekomen en tot een aankoop overgegaan. Een game die ik normaal niet zo snel zou kopen.

  Ik was aangenaam verrast door de actievolle singleplayer die van de land, zee tot hoog in de lucht bij de ISS en een sateliet. Vorige week net de film Gravity gekeken, dus deze game kwam zeer gepast, lol.
  Eindelijk weer een leuke COD singleplayer.

  Bij het spelen van de game op de X1 zag ik wel de potentie van de nextgen consoles. Het kán echt geweldig worden. Ik voorzie zoveel tofs zoals mooie en realistische omgevingen, gezicht animatie en karakters en ook belangrijk de verbetering in gameplay. Op dit moment moeten we nog wel een tijdje wachten op dat soort games, maar ze zullen zeker komen!

 4.   
  Goldcobra's avatar

  Het valt redelijk tegen ja, maar ik was toch al niet van plan al te veel games te kopen

 5.   
  dummy006's avatar

  Er zijn inderdaad nog geen echte system sellers beschikbaar die mij weten te overtuigen om mijn 360 opzij te zetten. Bovendien zit ik er aan te denken om een tweedehands ps3 te kopen om alle topgames voor playstation nog te spelen. The Last of Us, Uncharted serie, Journey, Unfinished Swan, ICO en The Shadow of the Colossus… te veel!!! Heb ik nog goeie games vergeten? 😉 😀

 6.   
  djonnieboy97's avatar

  Ik heb momenteel 4 games voor de ps4
  Infamous second son.Thief,black flag en kilzone en ik vind ze niet tegen vallen
  vind het in mijn ogen goed genoeg maar tja ik ben ook niet zn veel eisend iemand haha

 7.   
  Migueltje's avatar

  De eerste echte next-gen games zijn titanfall en second son. Al zijn deze games vermakelijk en infamous een grafisch hoogstaandje. ben ik zeker nog niet zo om ver geblazen als verwacht. Voor mij begint het vanaf de release van Watch Dogs pas echt. (hopelijk)

 8.   
  noah81's avatar

  Ik hen dik tevreden, heb voor de x1 iets van 9 spellen nu, ruim voldoende voorlopig.

 9.   
  gamepower's avatar

  ik ben het gedeeltelijk oneens, voor de xbox one zijn er momenteel volop games, ik heb mijn xbox one van 22 november, en heb me nog geen min verveeld met deze console game zoals ryse, dead rising 3, forza 5 killer instinct, titanfall die excl zijn de console van MS! ( dit zonder de MP games)

  voor sony daar in tegen, ik moet eerlijk zeggen dat ik spijt heb van deze aankoop, ik heb er 1 excl voor kunnen kopen ( killzone) er zijn er nog een paar maar dit zijn geen toppers! of zijn niet mijn stijl

  dit geeft het er ook toe geleid dat ik nu de xbox one als hoofdconsole heb genomen in huis en dus de MP games koop voor de xbox, met gevolg dat mijn ps4 nu stof staat te happen, hij staat mooi tussen mijn andere consoles en ben er trots op hem te hebben, maar ook niet meer dan dat!

 10.   
  3333/3333's avatar

  Ik kocht vroeger altijd Playstation consoles vanwege de racegames. In dat opzicht valt het flink tegen ja.

 11.   
  fdennis's avatar

  Second Son is echt een hele vette game. Ook vind ik fifa next gen zeker niet slecht. Daarom vind ik de next gen games niet tegenvallen.

 12.   
  )GN(-Erik's avatar

  Ik weet niet of ze tegenvallen, want ik heb ze nog niet gespeeld 😆

 13.   
  ShadyXL's avatar

  Het valt voor mij tegen. Er zijn games uitgesteld en tuurlijk vind ik het jammer, maar aan de andere kant is het wel beter zo. Dan kunnen ze de games in ieder geval wat meer oppoetsen. Wat ik het meeste vond tegenvallen was het aantal AAA-titels. Ik had meer verwacht.