Biopic Freddy Mercury opnieuw zonder regisseur

De kans bestaat dat de verfilming van het leven van Queen-legende Freddy Mercury er niet meer gaat komen. De film heeft opnieuw een tegenslag te verwerken nu ook regisseur Dexter Fletcher de biezen pakt. Hij had volgens zeggen creatieve meningsverschillen met de andere bandleden en trekt zich daarom terug van het project.

Jarenlang werd Sacha Baron Cohen verbonden aan de productie als vertolker van Freddy, maar ook hij trok zich uiteindelijk terug en werd het project zelfs gecanceld. Maar de andere bandleden bleven doorzoeken en vonden een alternatief voor Baron Cohen, namelijk Ben Whishaw. Tot nog toe zit het project dus weliswaar zonder regisseur, maar een hoofdrolspeler en het geld is er. Producent Graham King verzorgt de financiën en heeft daarnaast ook al een distributiedeal weten te sluiten met Sony.

Mocht er een nieuwe regisseur gevonden worden zal de film waarschijnlijk nóg een behoorlijke vertraging op gaan lopen. Ben Whishaw heeft namelijk getekend voor de 24ste Bond-film en de opnames daarvan zullen binnenkort van start gaan. Gezien de grootte zal de productie zal deze laatste toch wel voorrang gaan krijgen voor Whishaw.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren