Valve onthult nieuwe Steam Controller met analoge knoppen

Valve heeft zojuist het meest recente prototype van zijn Steam Controller onthuld. Deze bevat, naast de touchpads die we al zagen in het eerste prototype, ook acht analoge knoppen.

De knoppen zitten op de plaats waar voorheen een touchscreen zat. Dit schermpje is door Valve opgeofferd en volledig uit de controller gesloopt.

Valve zal op de Game Developers Conference, die aanstaande maandag van start gaat, meer informatie bekendmaken over de controller. In de tussentijd moeten we het doen met de twee foto’s hieronder.

 1.   
  Sympharion's avatar

  Zijn het analoge knoppen? Dus ze registreren hoe hard je de controller indrukt? Dat is best wel gaaf. Of zijn ze digitaal (zoals bij de Xbox One, PS4 en Wii U)? Zelf had ik liever een touchscreen gehad, maar knoppen zijn ook goed.

 2.   
  3333/3333's avatar

  Ik blijf sceptisch. Normaal gesproken vind ik alles van Steam echt geweldig, maar momenteel geef ik toch nog steeds de voorkeur aan de 360 controller. Die is al nagenoeg perfect wat mij betreft.

 3.   
  R1chardTM's avatar

  Die controller wordt wel met de dag lelijker. Zou natuurlijk een prima ding kunnen zijn, maar ik durf mijn geld er niet op in te zetten.

 4.   
  Goldcobra's avatar

  Geef mij maar gewoon een Dualshock of Xbox controller. Dit ziet er veel te gimmicky uit