Xbox One controller zal compatibel worden met pc

Microsoft beloofde al voor de release dat de Xbox One controller zal werken op de pc, maar helaas wachten we momenteel nog steeds op een driver die deze functionaliteit toevoegt. Nadat een technisch aangelegde gamer eerder deze week een video op internet plaatste waarin hij uitlegde hoe je de Xbox One controller werkende krijgt op een pc, begon de geruchtenmolen te draaien. Boze tongen beweerden dat Microsoft nooit een driver uit zal brengen, aangezien het bedrijf van plan zou zijn om een speciale pc controller uit te brengen. Albert Penello, Microsofts director of product management, heeft deze geruchten echter ontkracht.

Volgens Penello werkt Microsoft wel degelijk nog steeds aan een driver:

This is 100% wrong. When the drivers become available, they will work with the existing controllers. There is no plan to do a new, separate controller that only works on Windows. It will be the same as it is on Xbox 360 – the Xbox One controller you have today will work.
Penello sluit echter niet uit dat Microsoft in de toekomst een losse controller voor de pc uit zal brengen. Deze zal standaard draadloos verbinding kunnen maken met de pc; of dit met de Xbox One controller ook zo eenvoudig zal zijn, valt nog te betwijfelen:
That’s not to say that we may not ship also PC SKU of the Xbox One controller, much like we do on Xbox 360. […] How wireless will/could work is TBD. There are some options we are looking at.
Penello wilde nog geen specifieke datum noemen, maar hij beloofde ons dat de pc-update voor de Xbox One controller dit jaar zal verschijnen.

 1.   
  lassieman's avatar

  Lijkt me niet zo heel erg als ze een controller speciaal voor de PC uitbrengen, zolang het gewoon goed werkt en alle met xbox360-controller ondersteuning ook nog gewoon werken.

 2.   
  gamepower's avatar

  das heel goed nieuws! de 360 controller was/is goed!
  maar de xbox one controller is nog 100x beter! een controller speciaal uitbrengen voor pc lijkt me dan ook totaal overbodig!

 3.   
  Tom's avatar

  Heel goed nieuws! Dit maakt de Xbox One controller voor mij erg aantrekkelijk. Het ding ligt heerlijk in de hand, en je kunt ‘m zonder extra kosten op twee platformen gebruiken.

 4.   
  H4RDSTYLE's avatar

  Heb zelf altijd een x360 controller voor de pc voor sommige games. Heb daarentegen nog nooit de nieuwe in de hand gehad. Is deze echt zoveel beter dan de 360 controller?

  Wat zijn de grootste verschillen die mij de switch zou moeten maken?

 5.   
  3333/3333's avatar

  H4RDSTYLE schreef, "Heb zelf altijd een x360 controller voor de pc voor sommige games. Heb daarentegen nog nooit de nieuwe in de hand gehad. Is deze echt zoveel beter dan de 360 controller?
  Wat zijn de grootste verschillen die mij de switch zou moeten maken?"

  Van wat ik heb gehoord zijn de joysticks wat slapper bij de Xbox One controller. (Niet zo slap als bij de dualshock hopelijk) Maar daartegen staat weer dat je vibration krijgt in de triggers. Ik weet zelf ook nog niet of ik de overstap wil maken.

 6.   
  Tom's avatar

  Qua joysticks is er inderdaad iets minder weerstand, als ik mijn speelsessies goed herinner. Ik raakte er echter wel snel aan gewend, gezien ze niet drastisch slapper zijn geworden.

  De rumble in de triggers vond ik erg plezierig. De eerste paar keren dat deze zich voordoen in een game valt het je echt op, en ik kon het in veel gevallen wel waarderen. Voor al bij het rijden van auto’s in games wisten zowel Dead Rising 3 als Forza 5 mij ervan te overtuigen dat het een waardevolle toevoeging is.

 7.   
  desxeon's avatar

  Vraag me af of ie wel zo lekker zit als de 360 Controller, heb de Xbone controller nog nooit vast gehad helaas..

 8.   
  noah81's avatar

  desxeon schreef, "Vraag me af of ie wel zo lekker zit als de 360 Controller, heb de Xbone controller nog nooit vast gehad helaas.."

  Ik vind hem stukken beter zelfs de nieuwe controller