The Last of Us-film zal het verhaal van de game volgen

Naughty Dog’s Neil Druckmann had na de BAFTA Game Awards, waar The Last of Us vijf prijzen won, een interview over de gelijknamige film die eraan zit te komen. Er was nog onduidelijkheid over het verhaal. Gaat Naughty Dog een geheel nieuw narratief verzinnen voor de film rondom The Last of Us, of vertelt de film het verhaal van de PlayStation 3-game?

Dat laatste is bevestigd door Druckmann, want hij heeft gezegd dat de film een aangepast verhaal van de game zal vertellen. Ontwikkelaar Naughty Dog wil trouw blijven aan het spel en niet een verhaal vertellen over eenzelfde gebeurtenis ergens anders op de wereld.

It’s an adaptation of the story of The Last of Us,” he told the site. “As far as where we go and how we make it fit into a film, how it takes into account the unique properties of film… We’re not sure yet. We’re only just scratching the surface.
De scènes van de game moeten natuurlijk wel in de The Last of Us-film passen, maar dat willen ze wel nastreven. Ze bekijken nu de mogelijkheden, aldus Druckmann, ofwel scratching the surface.

 1.   
  GamerJaime's avatar

  Dat is jammer voor de mensen die de game gespeeld of bekeken hebben. Ik vrees dat Assassins Creed en de aankomende Splinter Cell film hetzelfde zullen doen.

  Maar van de andere kant is dat natuurlijk ook zo met boekverfilmingen. Alleen ben ik niet meer zo’n lezer dus ik heb daar niet zo’n last van. Dit vind ik dan wel weer jammer.

 2.   
  soldierarjan's avatar

  Op zich is het verhaal van de game wel filmwaardig want het verhaal was heel erg goed en kan je goed vertalen naar een film.

 3.   
  G-6's avatar

  Iedereen die het spel gespeeld heeft, heeft dus geen reden meer om naar de film te gaan.
  Ik hoop maar dat ze de kwaliteit kunnen behouden want het is vaak genoeg gebleken dat het combineren van films & games (filmsgame/gamefilms) niet goed uitpakt.

 4.   
  Daniel Z's avatar

  De rode draad is het verhaal van de game. Dit betekent niet dat de film van The Last of Us geen unieke beelden kan tonen. Het zal toch een heel andere ervaring worden, net als bij een boek en een film.

  Veel mensen lezen én het boek én gaan naar de verfilming. Dus wat mij betreft kan het prima en ik wil de film dan ook zeer graag zien, net als Uncharted.

 5.   
  Andrevantoever's avatar

  Ik wacht eerst wel af op de reacties van mensen die dan de film gezien hebben. Ik twijfel namelijk.

 6.   
  WesterW's avatar

  Daniel Z schreef, "De rode draad is het verhaal van de game. Dit betekent niet dat de film van The Last of Us geen unieke beelden kan tonen. Het zal toch een heel andere ervaring worden, net als bij een boek en een film.
  Veel mensen lezen én het boek én gaan naar de verfilming. Dus wat mij betreft kan het prima en ik wil de film dan ook zeer graag zien, net als Uncharted."

  Het verschil met een boekverfilming is alleen dat zowel een game als een film een visueel aspect kent. In die zin is een unieke gameverfilming dan ook een stuk moeilijker te maken.