Gerucht: Virtual Reality-headset voor PlayStation 4 wordt volgende week onthuld

Terwijl Oculus Rift de laatste jaren flink aan de weg heeft getimmerd met Virtual Reality-technologie voor de pc en mobiele apparaten, lijkt Sony te werken aan een Virtual Reality-headset voor zijn eigen console. Deze headset, die we al lange tijd voorbij zien komen in geruchten, zou naar verluidt volgende week al onthuld worden.

Een third-party-ontwikkelaar die reeds een prototype van het apparaat heeft, beweert dat Sony de headset volgende week zal onthullen op de Game Developers Conference. Deze bewering komt overeen met een gerucht uit februari, waarin anonieme bronnen ook al spraken over een onthulling op deze beurs. De bron beweert dat Sony’s headset superieur is aan de Oculus Rift, al kan dat veranderen wanneer de ontwikkelaar van laatstgenoemde headset binnenkort het Crystal Cove-model uitbrengt.

De bron vertelt tevens dat Sony zijn eigen ontwikkelaars niet verplicht of pusht om games te ontwikkelen voor de headset. Verschillende ontwikkelaars hebben laten weten dat ze betwijfelen of de headset toekomst heeft als losstaand platform, al vinden ze het idee zeker leuk.

De headset zou onthuld worden op dinsdag 18 maart, op Sony’s Driving the future of innovation-presentatie. De presentatie zal gegeven worden door Richard Marks en Anton Mikhailov, twee mensen die (toevallig?) ook een belangrijke rol speelden bij de ontwikkeling van de PlayStation Eye en PlayStation Move. Sony weigert helaas commentaar te geven op de geruchten.

Zou jij interesse hebben in een Virtual Reality-headset voor de PlayStation 4? Laat het ons weten in de reacties!

 1.   
  Moodey's avatar

  best wel awesome eigenlijk, had altijd al een virtual reality bril willen hebben

 2.   
  ShadyXL's avatar

  Weet je wat ik wil? Een VR-headset waar je niet fysiek hoeft te bewegen, maar dat je het met je brein kunt besturen. Stel je voor dat je MMO’s zo kunt spelen (kijk bijv. naar de anime Sword Art Online en Log Horizon). Lijkt me echt gaaf. Ik kan in ieder geval niet wachten tot we met zoiets aan de slag kunnen.

 3.   
  Survivalaar's avatar

  Ik denk dat het echt een succes kan worden. Maar dan zonder dat je zelf fysiek hoeft te lopen, want dat beperkt het huisgebruik drastisch, ben ik van mening. Kijk je naar links of rechts, dan moeten de beelden daar op inspelen. Hetzelfde geldt voor op en neer kijken. Ik mag er redelijkerwijs vanuit gaan dat dit middels gyroscopen geregeld wordt. Een ingebouwd surroundsysteem is natuurlijk onontbeerlijk voor het geheel. Ik laat me verrassen, maar betwijfel of het daadwerkelijk zo ver is. Ik heb het idee dat er over dit onderwerp te weinig ‘gelekt’ wordt.

 4.   
  fdennis's avatar

  Ik moet eerst eens zien wat zo’n headset precies doet. Daarbij zal de prijs ook een grote rol spelen.

 5.   
  Majo's avatar

  Mjah, ik zie toch meer heil in de Oculus Rift. Die zou je dan namelijk voor elk platform kunnen gebruiken, wat VR veel toegankelijker maakt. Stel je eens voor dat je een apart VR-bril moet kopen voor elk gaming platform dat je in huis hebt…

 6.   
  3333/3333's avatar

  Gimmick.

  PlayStation 4 heeft geen flightsims en krijgen ze ook niet. Dat is de enige toepassing waarbij het daadwerkelijk nut zou hebben.

 7.   
  Daniel Z's avatar

  Kan heel tof zijn, maar het moet niet in het straatje van de PlayStation Move of Wonderbook gaan vallen. Hier moet echt meer aandacht aan besteed worden. Ik gok dan ook dat nog wel een tijd zal duren eer dit succesvol kan zijn.

 8.   
  scarface123's avatar

  E Rommel schreef, "Gimmick.
  PlayStation 4 heeft geen flightsims en krijgen ze ook niet. Dat is de enige toepassing waarbij het daadwerkelijk nut zou hebben. "

  het werkt ook bij race en horror games

 9.   
  Survivalaar's avatar

  Wat dacht je van FPS games?

 10.   
  3333/3333's avatar

  scarface123″][quote=”E Rommel schreef, "Gimmick.
  PlayStation 4 heeft geen flightsims en krijgen ze ook niet. Dat is de enige toepassing waarbij het daadwerkelijk nut zou hebben. "

  het werkt ook bij race en horror games[/quote]

  Wat kun je dan in race en horror games met een VR set wat je normaal niet kunt? In flightsims moet je om je heen kunnen kijken terwijl je een joystick vasthoudt, bij racegames en horrorgames is dat helemaal niet nodig.

 11.   
  Daniel Z's avatar

  Kijk je bij een horrorgame niet om je heen? Zou ik vreemd vinden.

  Dus het kan bij ontzettend veel games werken, en niet alleen maar flightsims..

 12.   
  3333/3333's avatar

  Bij zulke games kijk je in de richting waar je heen gaat, je hoeft niet extra om je heen te kijken. Bij flightsims kijk je niet altijd waarheen gaat, omdat dat simpelweg niet kan. Daar heb je die extra dimensie nodig om de vijand te lokaliseren en zou je dus daadwerkelijk een voordeel hebben met zaken als VR of Track IR.

  Ik zeg ook niet dat het niet zou werken bij andere genres, maar daar is het niks meer dan een gimmick die weinig nut heeft. En bij racegames heb je altijd een achteruitkijkspiegel, dus daar heb je het ook niet nodig.

 13.   
  Andrevantoever's avatar

  Laten we het eerst maar eens uitproberen als dat ding uitkomt! Mij lijkt het in ieder geval super vet om zoiets te hebben!

 14.   
  JorikGamerNL's avatar

  dit wordt een revolutie door sony! Xbone krijgt dit zekerteweten niet, microsfot is dom bezig zeg.

 15.   
  Kill Gamer 01's avatar

  Een virtual reality bril voor de PS4 zal tof zijn. Als Microsoft dan Illumiroom gaat afmaken dan wordt het deze generatie Virtual Reality vs. illumiroom. De vorige generatie had Move vs. Kinect.