Mobiele Game van de Week: Slidercrash


We behandelen bij GamersNET dagelijks het laatste nieuws van de nieuwste AAA-games voor de consoles en pc, maar mobiele games krijgen een stuk minder aandacht. Daarom zetten we in deze rubriek elke week een nieuwe, recentelijk verschenen mobiele game in de spotlight. Welke interessante (en minder interessante) games zijn er beschikbaar voor jouw mobiele telefoon en tablet? Je leest het hier! Deze week is het de beurt aan Slidercrash, een simpel, doch vermakelijk puzzelspelletje.

Dagelijks worden er zo’n tweehonderd games toegevoegd aan de App Store. Wekelijks verschijnen er vier à vijf spellen voor de PlayStation en Xbox. Waarom er zo’n verschil zit tussen het aantal games voor deze apparaten? Simpel: het ontwikkelen voor mobiele platformen is een stuk simpeler en laagdrempeliger. Vandaar dat steeds meer individuen besluiten om op hun zolderkamer een spelletje in elkaar te zetten en dit op de App Store te gooien. Slidercrash is typisch zo’n zolderkamerspelletje.

De game is ontwikkeld door Joachim Mertens, een man die ik niet persoonlijk ken maar vast een ontzettend aardige jongen is. Joachim is echter niet alleen aardig, hij is ook goed met computers. En dus maakte hij een spelletje waarin je vanuit top down-perspectief steeds twee balletjes met dezelfde kleur naar elkaar moet rollen. Dat klinkt saai, maar dat is het niet. Niet alleen omdat latere levels behoorlijk pittig worden en veel denkwerk vereisen, maar ook omdat Joachim allerlei grappige gameplay-elementen aan de mix toevoegt. Zo zul je gebruik moeten maken van teleporters, draaiende tegels, schakelaars en meer van dat soort gekke dingen.

Het resultaat is een grappige puzzelgame met een hoog Spele.nl-gehalte. De game is grafisch weliswaar niet echt indrukwekkend, maar weet toch genoeg plezier te bieden om je geïnteresseerd te houden. De zestig levels staan garant voor een paar uur vermaak en wanneer je echt geen verdere hobby’s hebt, kun je er zelfs voor kiezen om te proberen zo hoog mogelijk te klimmen op de leaderboards. Hoe dan ook haal je met Slidercash een uiterst vermakelijk spelletje binnen dat je intellectuele capaciteiten regelmatig op de proef zal stellen.


Slidercrash is gratis. De game is beschikbaar voor de telefoons en tablets met iOS.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren