CrewGrounds: Companion apps zijn een welkome toevoeging

Elke dag blijkt weer dat gamers het nooit allemaal met elkaar eens zijn. Wat de één een geweldig spel vindt, wordt verafschuwd door de ander en terwijl persoon A gek is op zijn Xbox 360, zweert persoon B bij de PlayStation 3. Ook in de crew verschillen de meningen meer dan eens en daarom krijgen de redacteuren van GamersNET in het tweewekelijkse item CrewGrounds de kans om hun ongezouten mening over de huidige poll te geven. Deze week vroegen we ze hun mening te geven over de volgende stelling:

Companion apps zijn een welkome toevoeging

Tom
Eens
Hoewel het huidige aanbod van companion apps mij nog weinig weet te overtuigen, heb ik vertrouwen in het nieuwe medium voor de toekomst. Nu vrijwel alle smartphones en tablets over degelijke rekenkracht beschikken, kunnen ontwikkelaars zich uitleven op het tweede scherm. Je inventory daadwerkelijk in je zak hebben of een draagbare versie van een wereldkaart op je mobiel kunnen toveren, dat zijn al prima voorbeelden, maar ontwikkelaars kunnen schitteren door echt nieuwe spelelementen in companion apps te verwerken. Developers: laat je innovatieve kant eens zien en verover terrein op het tweede scherm!

Peter
Eens
Het is maar net hoeveel gewicht je een companion app geeft, want echt heel belangrijk kunnen ze nooit gemaakt worden. Ontwikkelaars kunnen immers niemand verplichten er één te gebruiken. Echter, mocht je met iemand op de bank zitten, dan is het de ideale oplossing om iemand te betrekken bij een singleplayer-game. Vaak verzanden we met iemand op de bank in games als Mario Kart, Trials of FIFA. Superleuk natuurlijk, maar ik wil iemand ook wel eens mijn avonturen in Assassin’s Creed tonen. Het is leuk dat iemand dan optioneel kan meedoen.

Michiel
Oneens
Als ik met een controller in m’n handen zit, of met een toetsenbord/muis richting het beeldscherm kijk, zie ik geen enkele meerwaarde in een tweede scherm voor games. Laat ontwikkelaars maar eens innovatief zijn en voor een revolutionaire HUD zorgen of iets op een andere manier in de game zelf verwerken. Extra info via een tablet of smartphone hoeft van mij echt niet. Als je dat nodig hebt om een game optimaal te spelen, dan is er toch echt iets mis met je gamedesign of userinterface.

Leon
Eens
“Tweede scherm”-applicaties kunnen mij gestolen worden, maar met Watch_Dogs bewijst Ubisoft dat losstaande companion apps wel degelijk potentie hebben. Voor dit soort applicaties zie ik dan ook een rooskleurige toekomst. Niet alleen losstaande games die geïntegreerd zijn in het hoofdspel, maar ook kleinere applicaties die je bijvoorbeeld toestaan om je loadout onderweg te wijzigen, zijn zeker interessant. Op dit vlak valt nog veel te winnen!

  1.   
    LennartvA's avatar

    Volgensmij mij is de stelling niet helemaal overeenkomstig met de antwoorden.. 🙂

  2.   
    3333/3333's avatar

    Martial Artist schreef, "Volgensmij mij is de stelling niet helemaal overeenkomstig met de antwoorden.. 🙂 "

    “Welke next-gen remake zou jij het liefst zien?”

    Inderdaad, hoe kun je het met deze stelling eens/oneens zijn?

  3.   
    Daniel Z's avatar

    Goed opgemerkt, aangepast.

  4.   
    Andrevantoever's avatar

    Het went wel.