South Park-bedenker Matt Stone reageert op censuur in The Stick of Truth

Eerder wisten we jullie al te melden dat de Europese versie van South Park: The Stick of Truth gecensureerd is. Dit nieuws viel niet bij iedereen in goede aarde en ook Matt Stone, één van de breinen achter zowel de tv-serie als de game, was aanvankelijk niet bepaald blij met de censuur. De beste man liet dit weten in een interview met The Guardian.

Stone gaf aan dat hij aanvankelijk huiverig was om de game aan te passen, maar uiteindelijk is hij tevreden met de manier waarop de censuur is doorgevoerd:

It does feel like a double standard, a little bit. We weren’t willing to change the content, but also it doesn’t ruin the game – it’s like 40 seconds’ worth of the whole game. As long as we could make a joke out of the fact that they made us cut this, that was fine.
Sommige mensen vonden de censuur nogal schijnheilig. In de tv-serie laten Matt Stone en Trey Parker de meest gruwelijke dingen zien, maar wanneer we te maken hebben met een game, dienen deze dingen plotseling gecensureerd te worden. Stone vindt dit echter logisch; volgens hem zit er een groot verschil tussen tv-series en games:
There is an interactiveness that makes it different. In movies and television you can do stuff that’s morally grey very easily, because you get to show consequences, you get to show reward, but in a video game there’s a reason why everything is a Nazi, zombie, or alien – these are pretty clear moral choices. There are things that make people more uncomfortable in an interactive world, definitely. But that said, what we had in the game, we could have shown that on TV pretty easily, especially now.
Benieuwd hoe de gecensureerde scènes eruitzien? Check dan onderstaande video.

  1.   
    Lazar93's avatar

    lang leve de pc versie 8)

  2.   
    Overload14's avatar

    Vind het ook een beetje dom dat ze die scenes eruithalen. Als ze tijdens een aflevering op tv een operatie mogen tonen van hoe ze een penis in een vagina veranderen waarbij dan nog eens echte beelden van een echte operatie worden gebruikt dan vind ik het zeer overbodig dat ze een paar dingen in het spel censureren

  3.   
    blackname's avatar

    Ik heb southpark zelf voor de ps3 en een maat van me voor de pc, heb dus de beelden gezien en snap echt totaal niet waarom dit gecensureerd moet worden, dan kan je net zo goed de hele serie schrappen van de tv. Niks nieuws niks bijzonders voor southpark. Ik weet niet of de game 18 is ik ga er wel vanuit en dan kan ik er echt niet bij met mn volle verstand dat zoiets in deze tijd nog gecensureerd moet worden