Battlefield-merk niet beschadigd door Battlefield 4, aldus EA

Het is geen geheim dat Battlefield 4 de nodige problemen heeft gehad tijdens en zelfs na de launch in oktober vorig jaar. Dientengevolge besloot Electronic Arts enige tijd geleden om de ontwikkeling van alle toekomstige uitbreidingen voor de game stil te leggen totdat alle problemen verholpen worden.

Tijdens een toespraak wist Blake Jorgensen, chief financial officer van Electronic Arts, het een en ander te delen omtrent de zojuist beschreven situatie van Battlefield 4. De beste man wist namelijk te vertellen dat het Battlefield-merk volgens hem geen schade heeft geleden ten gevolge hiervan.

We haven’t seen any damage [to the brand from these issues]. Clearly we’re very focused on protecting that brand.
Het beste voorbeeld van de genoemde bescherming is het uitdelen van extra content voor Battlefield 4-eigenaren, om te proberen deze groep tevreden te houden en gemotiveerd te houden om terug te keren.
We’ve also tried to provide extra content to the consumers to make sure they keep coming back and playing the game and we’re finding that it’s working very well. I don’t see that there’s a damage issue. I think for us it’s making sure that we’re providing great gameplay for the consumer and we’ll continue to do that.
Zijn jullie het eens met deze uitspraak of waren de problemen voldoende om een permanente slechte indruk achter te laten? Laat het ons gerust weten.

 1.   
  Leukste's avatar

  Aldus EA… Ik denk toch niet dat dit een positieve indruk heeft achtergelaten bij veel mensen. Maar aldus EA valt dit dus kennelijk enorm mee. Dus het kan kennelijk nóg erger (geweest) zijn. Ik zelf heb BF4 een tijdje in de hoek laten liggen. Misschien als ik op KZ:SF ben uitgekeken dat ik met BF4 weer is ga beginnen.

 2.   
  3333/3333's avatar

  Vind het vervelend om dit weer naar voren te brengen, maar EA doet tenminste nog iets van moeite om haar klanten tevreden te houden. Bij Ubisoft laten ze pc gamers verrekken, niks updates, niks gratis content. ‘Geld is binnen, dus bekijk het maar met je halfgare pc port.’

 3.   
  matdriks's avatar

  Ik heb bf4 niet gespeeld. ik was nog zoet met bf3. Maar ze moeten het geen 2 keer proberen.

 4.   
  morkop006's avatar

  ik heb helemaal geen moeite met EA :P. Bij de simcity werden er zelfs gratis games uitgedeeld. Ik vind de compensatie altijd wel ok van hun.

 5.   
  defjam's avatar

  Bf 4 heeft het bij mij aardig goed gedaan altijd, alleen sinds de laatste patch heb ik meer freezes dan ooit

 6.   
  Hitman047's avatar

  We zullen het snel genoeg zien. De eerstvolgende Battlefield komt waarschijnlijk dit jaar nog uit.

 7.   
  DeAdSeYe's avatar

  Ubisoft is vele male slechter als EA games, hun support, software en service is rondom bagger. Dit doet EA games vele male beter.

  Nu terug te komen op het merk Battlefield.

  Ik heb al jaren geen Battlefield gevoel meer, voor mij is het al jaren beschadigd. Het gevoel wat ik in Battlefield 1942 heb gehad is allang verdwenen, sinds toen is het gewoon beschadigd.

  De mods in Battlefield 1942 waren uber vet, van WW2, Vietnam tot aan de Golf oorlog. Mods waarbij gamers een complete nieuwe deel voorgeschoteld kregen. Niet alleen de community maar ook EA games bracht vele
  expansions uit die het geld waard was.

  Laten we het nog maar niet hebben op bijv. Battlefield Vietnam (nee, niet de Bad Company 2 variant). Wat was dat een tijd zeg!

  Nee, dit wil niet zeggen dat ik alle andere delen slecht vond. Alleen het gaf mij niet het gevoel (alle delen naar Battlefield 2), wat ik in Battlefield 1942 wel had.

 8.   
  Sympharion's avatar

  DeAdSeYe schreef, "Ubisoft is vele male slechter als EA games, hun support, software en service is rondom bagger. Dit doet EA games vele male beter.
  Nu terug te komen op het merk Battlefield.
  Ik heb al jaren geen Battlefield gevoel meer, voor mij is het al jaren beschadigd. Het gevoel wat ik in Battlefield 1942 heb gehad is allang verdwenen, sinds toen is het gewoon beschadigd.
  De mods in Battlefield 1942 waren uber vet, van WW2, Vietnam tot aan de Golf oorlog. Mods waarbij gamers een complete nieuwe deel voorgeschoteld kregen. Niet alleen de community maar ook EA games bracht vele
  expansions uit die het geld waard was.
  Laten we het nog maar niet hebben op bijv. Battlefield Vietnam (nee, niet de Bad Company 2 variant). Wat was dat een tijd zeg!
  Nee, dit wil niet zeggen dat ik alle andere delen slecht vond. Alleen het gaf mij niet het gevoel (alle delen naar Battlefield 2), wat ik in Battlefield 1942 wel had. "

  Een baggere support dan EA kan gewoonweg niet. :’)
  Ze winnen niet voor niets al keer op keer de prijs voor het slechtste bedrijf van Amerika. Een jaar met hun mailen omdat mijn code voor extra content voor een Limited Edition-game niet werkte. 3 keer sturen zij terug dat ik het moet controleren op hoofdletters. 4 keer stuur ik terug dat ik dat al tig keer heb gedaan en het nog steeds niet werkt. Daarna blijf ik mailtjes sturen dat ie nog niet werkt en ik krijg nu gewoon geen reacties meer terug. Ik heb het gehad met EA. Ubisoft daarentegen heeft een top-service. Aardig en behulpzaam personeel, snelle service. Ook de games van Ubisoft zijn naar mijn mening beter. Ubisoft lijkt zo’n beetje een van de weinige die nieuwe IP’s durft te introduceren. Denk aan Watch Dogs, The Division, The Crew, Child of Light…

  OT: Voor mij is het in ieder geval geen Battlefield meer. Call of Duty is naar mijn mening beter, zowel de multiplayer en de singleplayer.

 9.   
  DeAdSeYe's avatar

  Dat is vreemd, want cd-keys werkt al jaren niet meer met hoofdletters, vooral bij EA games worden alle letters automatisch hoofdletters wanneer je ze invoert.

  Ha, limited edition content dat niet werkt. Is dat alles?

  Mag ik vragen op welke platform jij speelt, want op de PC is Ubisoft met Uplay een gigantische RAMP.
  Anno 2070 heb ik 1x kunnen spelen, nu is mijn CD-key verlopen en krijg ik te horen van Ubisoft dat mijn CD-key ongeldig is terwijl deze via Steam is aangeschaft. Door de ingebouwde DRM kan ik Anno 2070 niet meer activeren via Uplay, zonder Uplay kan ik niet spelen. Daarnaast heb ik ook expansions gekocht die niet meer gespeelt kunnen worden.

  Splinter Black List, kan nog altijd geen Multi-player met vrienden spelen, co-op is ook nog altijd onspeelbaar. Laten we het maar niet hebben over de slechte PC ports wat ze uitbrengen, kon nog herinneren dat in AC2 alle knoppen xbox 360 knoppen waren.

  Alle vette series die ze verneuken waaronder Rainbow Six, Raven Shield was de laatste vette de rest gaat meer de richting van arcade shooters.

  Uplay hun software is ook een ramp, DRM is rotzooi, Uplay zelf is rotzooi, veel problemen met cd-keys, zéér trage download snelheid en zo kan ik nog even door blijven gaan. Zoek het op Google of bezoek hun forum en bekijk naar mensen hun reactie. EA games verhelpt deze problemen, Ubisoft heeft deze problemen naar anderhalf jaar nog altijd niet opgelost…..

  IP’s zegt helemaal niks over hun service of support, ze brengen gewoon een nieuwe game uit maar Uplay wordt er zelf niet beter op…

 10.   
  Alfa Warrior's avatar

  Nee DUH! – 90% van de mensen die BF4 kochten wist niet dat het zo slecht was toen ze hem kochten.

  De merk-schade komt pas als BF5 waardeloos is, dan gaat het vertrouwen er aan.

 11.   
  Goldcobra's avatar

  Ik moet zeggen dat ik op m’n PS4 weinig tot geen problemen heb gehad, maar als ik hoor wat andere mensen hebben…

 12.   
  3333/3333's avatar

  Ubisoft daarentegen heeft een top-service. Aardig en behulpzaam personeel, snelle service. Ook de games van Ubisoft zijn naar mijn mening beter.

  Zou bijna denken dat je betaald wordt om dit voor Ubisoft te zeggen. Mijn ervaring is toch heel anders. Mijn key voor Trails Evolution werkt net als bij DeadsEye ook niet meer. Klantenservice reageert (na 2 weken) met dat ik de code nog eens moet proberen. Werkelijk al hun pc ports zijn waardeloos, lees ook de steamforums er maar op na, zul je weinig sympathy vinden voor het franse bedrijf. Ook te meer omdat ze weigeren om er iets aan te doen, patches die het probleem op lossen kun je wel naar fluiten.

  Daarnaast is Origin haast hemels vergeleken met Uplay. Ik koop geen Ubisoft games meer op de pc, want Ubisoft heeft schijt aan de pc community. Ze hebben al €20,- van mij gestolen, dat gebeurd niet nog een keer.

 13.   
  Talska's avatar

  “Battlefield-merk niet beschadigd door Battlefield 4, aldus EA”

  Het spel is niks bij Battlefield 3 😕 😕

 14.   
  nanathan's avatar

  Beetje compensatietechniek.
  EA is gewoon een uitmelker en zal dat blijven BF5 zal dan mss wel heel goed zijn maar 6 zal wel weer minder zijn.
  EA is te inhalerig met het geld en willen liever veel geld ophalen met een half afgewerkte game die een goede naam heeft dan een nieuwe franchise op de markt te brengen die echt tot de puntjes is uitgewerkt.

  Ze durven geen risicos meer nemen 🙁