Tomb Raider op weg om best verkopende deel uit de serie te worden

Toen ontwikkelaar Crystal Dynamics vorig jaar de reboot van Tomb Raider uitbracht, waren zowel de recensies als verkoopcijfers zeer positief. De game verkocht destijds al de meeste exemplaren op de eerste dag en in de eerste maand van alle games binnen de Tomb Raider-serie. Hoewel uitgever Square Enix had gehoopt dat de verkoopcijfers wat sneller de grens van 5 miljoen exemplaren zou halen, is men vandaag de dag zeer tevreden over de behaalde resultaten.

Voor het einde van deze maand verwacht men meer dan 6 miljoen verkochte exemplaren te behalen. Daarmee is de game hard op weg om het best verkopende deel uit de serie te worden. Studiobaas Darrell Gallagher vertelde het volgende in een open brief aan alle fans:

By the end of this month we will surpass 6 million units for our Tomb Raider reboot, and, having achieved profitability back in 2013 Tomb Raider has exceeded profit expectations and continues to make significant contributions to our overall financial performance.

At launch we set franchise records for the fastest selling day one and month one in Tomb Raider history. With the positive word of mouth and continued commercial momentum it’s great to see Tomb Raider (2013) on course to become the best-selling game in the history of the franchise! This would be a crowning achievement for the teams around the world, and one that we have our sights firmly set on!

Gallagher vertelde overigens niet hoeveel exemplaren van de next-gen Definitive Edition van Tomb Raider zijn verkocht. We kunnen ons in elk geval verheugen op een geheel nieuwe Tomb Raider. Details daarover ontbreken nog, maar producent Scot Amos liet begin dit jaar al weten dat er mensen aan werken.

 1.   
  ShadyXL's avatar

  En terecht ook. Het is gewoon een top spel. Heb me zeer vermaakt met TR en ik kan niet wachten totdat ik het opnieuw op de PS4 ga spelen!

 2.   
  3333/3333's avatar

  Ze hebben de franchise ook wel echt nieuw leven ingeblazen met Tomb Raider 2013. Vond Underworld overigens ook heel vermakelijk, al was dat in de basis echt een behoorlijk andere game.

 3.   
  Rijstekorrel's avatar

  Het is best heel anders nu als vroeger maar moet zeggen een erg goed spel, al vond ik het van vroeger net iets leuker.

 4.   
  Alias's avatar

  ShadyXL schreef, "En terecht ook. Het is gewoon een top spel. Heb me zeer vermaakt met TR en ik kan niet wachten totdat ik het opnieuw op de PS4 ga spelen!"

  Zeker doen, grafisch verschil met de Xbox 360/PS3 versie is groot (naar mijn mening hetzelfde als de PC versie met hier en daar wellicht lichte verschillen in het voordeel van beide platformen, maar niet noemenswaardig) en de gameplay voelt net iets soepeler aan wat alleen maar positief is voor de speelervaring. 🙂

 5.   
  H4RDSTYLE's avatar

  Ik snap echt niet dat zoveel mensen zo positief zijn over deze so called tomb raider..
  Die game kon je bijna geen tomb raider noemen..

  Doe mij de eerste 3 delen maar, dat waren pas games.