Dagelijks 60 nieuwe Flappy Bird-klonen in App Store

Je zou denken dat de Flappy Bird-gekte inmiddels wel is overgevlogen (pun intended), maar niets blijkt minder waar. Niet alleen worden de toplijsten nog steeds gedomineerd door klonen van dit populaire spelletje, ook gamemakers blijven de iOS App Store overspoelen met varianten op Flappy Bird. Dat blijkt uit een recent onderzoek van PocketGamer.

De afgelopen week werden er dagelijks gemiddeld 60 Flappy Bird-klonen uitgebracht. Op 2 maart was er met 75 klonen een piek te bespeuren, waarna het aantal op 3 maart afnam naar 49. Dit betekent dat er gemiddeld elke 24 minuten één nieuwe Flappy Bird-kloon in de App Store verschijnt.

Eerder lieten we jullie al weten dat één op de drie nieuwe iOS-games een Flappy Bird-kloon is. Tussen de spellen bevinden zich de gekste variaties op het Flappy Bird-principe. Zo is er een spel met Justin Bieber in de hoofdrol, maar ook eentje met ET en er is zelfs een “Flappy Nyan Cat” te vinden.

Al deze cijfers doen ons eigenlijk maar één ding afvragen: waar gaat het heen met de wereld?

  1.   
    Survivalaar's avatar

    Ik snap die hype echt niet. Wat is dit spel een bevestiging dat het gemiddelde IQ een duikvlucht heeft gemaakt.

  2.   
    3333/3333's avatar

    Survivalaar schreef, "Ik snap die hype echt niet. Wat is dit spel een bevestiging dat het gemiddelde IQ een duikvlucht heeft gemaakt. "

    Het gemiddelde IQ is per defenitie 100. 😉

  3.   
    Sa.'s avatar

    E. Rommel, weer lekker bijdehand :p

  4.   
    morkop006's avatar

    E Rommel schreef, "

    ”Survivalaar” schreef, "Ik snap die hype echt niet. Wat is dit spel een bevestiging dat het gemiddelde IQ een duikvlucht heeft gemaakt. "

    Het gemiddelde IQ is per defenitie 100. 😉
    "

    Hahahaja scherp!

  5.   
    bullet0verdose's avatar

    deze hype is echt bullshit

  6.   
    Kill Gamer 01's avatar

    Oke, ik ben inmiddels wel klaar met die Flappy Bird hype en al die gekloonde games. Aan het begin was het wel leuk, maar na 2 maximaal 3 weken moet het klaar zijn met zo’n simpel mobiel spelletje.

    Ik snap Apple niet, Sony annuleert hun game omdat die teveel op Destiny lijkt: http://www.gamersnet.nl/nieuws/201402/geannuleerde_game_van_sony_santa_monica_leek_teveel_op_destiny/ en Apple laat alle klonen van Flappy Bird toe? Mogen kopieën nou wel of niet?

  7.   
    Rijstekorrel's avatar

    ”KillGamer01″ schreef, "Oke, ik ben inmiddels wel klaar met die Flappy Bird hype en al die gekloonde games. Aan het begin was het wel leuk, maar na 2 maximaal 3 weken moet het klaar zijn met zo’n simpel mobiel spelletje.

    Ik snap Apple niet, Sony annuleert hun game omdat die teveel op Destiny lijkt: http://www.gamersnet.nl/nieuws/201402/geannuleerde_game_van_sony_santa_monica_leek_teveel_op_destiny/ en Apple laat alle klonen van Flappy Bird toe? Mogen kopieën nou wel of niet?"

    Ja ik las dat dus ook laatst zal dus wel niks van kloppen blijkbaar, en op zich is het wel een leuk spelletje maar niet voor elke dag.