Nintendo trekt stekker uit Wii en DS online services

Nintendo laat vandaag weten dat het de online services voor de Wii en de DS op 20 mei zal beëindigen. Dit betekent dat eventuele online spelcomponenten van welke Wii- of DS-game dan ook zullen komen te vervallen.

Hoewel er op dit moment enkel zekerheid is voor het vervallen van de online services voor de regio’s Japan, V.S. en Australië, kunnen we er stilletjes van uitgaan dat ook Europa aan dit rijtje zal worden toegevoegd. Naast het vervallen van de online services zal ook de gratis video service voor de 3DS op 31 maart worden afgesloten. De online winkels van de Wii en de DSi zullen echter geopend blijven.

Het lijkt erop dat Nintendo zijn publiek probeert over te halen om de overstap naar de Wii U te maken. Of deze tactiek ook het gewenste effect zal opleveren, blijft natuurlijk afwachten.

  1.   
    Flapjack's avatar

    hoe jammer is het dat nintendo niet meer in zijn eigen product gelooft. maar aan de andere kant snap ik het ook wel

  2.   
    yannick_TXL's avatar

    waarvoor heb ik dan ooit een Wii en DS gekocht? Nintendo mag lekker faliet gaan, weg ermee! 🙂

  3.   
    firehopper211's avatar

    Betekent dit dat je nog wel je oude VC en Wiiware titels opnieuw kan downloaden, mocht het ooit een keer verloren gaan? 🙁

  4.   
    Kill Gamer 01's avatar

    Maakt voor mij niets meer uit. Ik heb jaren terug de topgames van de Wii en DS gespeeld. Nu ik de 3DS en Wii U in huis heb mag Nintendo daar een mooie online service van maken. Hopelijk gaan ze net als Playstation, crossplay maken met de 3DS en Wii U.

  5.   
    Leukste's avatar

    Nou, daar ben je dan mooi mee. Dacht dat de online service met wii- en ds-spellen met anderen spelers zoveel leuker waren. Met name spellen als pokémon werd online service bij gebruikt om te ruilen en strijden met anderen. En ook Mario Kart 7 werd vooral online een stuk leuker/uitdagender.

    Ik denk niet dat als Europa aan het lijstje wordt toegevoegd mensen een Wii-U dan opeens met open armen zullen ontvangen. De kans bestaat dan immers dat bij zijn opvolger (als die er komt) hetzelfde gebeurt. En als je ziet dat de omloop van een console korter wordt is dit geen prettig gegeven.

  6.   
    Valent!jn's avatar

    Een erg onvriendelijke manier om je klanten indirect op te dragen om je nieuwe console aan te schaffen. Dit terwijl de Wii U pas 1,5 jaar op de markt is. Hier maakt Nintendo zichzelf niet populair mee.