Europese versie van South Park: The Stick of Truth gecensureerd

Nederland staat voor veel Amerikanen bekend als dat land van de hoeren, wiet, abortus en euthansie. Toch meent de marketingafdeling van Ubisoft ons, evenals onze mede-Europeanen, het Midden-Oosten en Afrika, in tegenstelling tot de Amerikanen, te moeten beschermen tegen enkele fragmenten uit South Park: The Stick of Truth. In de PlayStation 3- en Xbox 360-versie van de game zijn namelijk zeven scenes van ieder circa twintig seconden gecensureerd in deze delen van de wereld.

De zeven fragmenten die wij niet, maar de Amerikanen wel, te zien en/of spelen krijgen, bevatten een mini-game waarin abortus wordt gepleegd en scenes waarin een ‘anal probe’ bij een ‘intiem lichaamsdeel’ ingebracht wordt. Deze scenes worden vervangen door een afbeelding met omschrijving van South Park-makers Matt Stone en Trey Parker:

– A mini-game in which the doctor is performing an abortion on the player.
– A mini-game in which the player is performing an abortion on the character Randy.
– Five anal probing scenes involving someone actively being probed. The scenes play out as normal before and after the active probing sequences.
Mocht je de bovenstaande scenes toch graag in alle glorie willen aanschouwen, heb je nog wel de mogelijkheid om de (ongecensureerde) pc-versie van South Park: The Stick of Truth aan te schaffen.

  1.   
    soldierarjan's avatar

    Dit vind ik nou zo jammer dat wij mee worden gecensureerd met de rest van europa omdat waarschijnlijk een paar andere landen het anders niet toelaten.

  2.   
    Kill Gamer 01's avatar

    Dit vind ik erg jammer. Saints Row IV was wel gewoon te spelen zonder censuur.

    Vraag: is het mogelijk om de game bij amazon.com te bestellen en de xbox 360 wizard edition in Nederland af te spelen?

  3.   
    Jarek's avatar

    Ik schrok wel even van de titel van dit nieuwsbericht aangezien ik het spel al in de pre-order heb staan.

    Gelukkig heb ik de Pc-versie besteld. 🙂

  4.   
    firehopper211's avatar

    CENSORS ALWAYS RUIN THE FUN! 😡

  5.   
    Noice!'s avatar

    Lebachelijk! (Overtreffende trap van belachelijk). Maar troost je met de gedachte dat de betreffende scènes vaak niet de meest leuke zijn van SP, maar ze hebben de censuur wel gebruikt om er een leuke “grap” van te maken. Ik vind censuur voor een game absurd, daar hebben we ratings voor nl, maar geloof me als ik zeg dat de beschrijving komischer is dan de echte grap/handeling.

  6.   
    GutZilla's avatar

    BOEEEEEEEEEEE

  7.   
    Rivado's avatar

    Zo zonde dit, alleen een 16 of 18+ rating lijkt me toch voldoende.