Gearbox klaagt 3D Realms aan vanwege nieuwe Duke Nukem-game

Eerder was het nog 3D Realms die Gearbox Software aanklaagde, een rechtszaak die 3D Realms later weer liet vallen. Nu is het echter weer hommeles tussen de twee en dit keer is Gearbox degene die een rechtszaak begint.

De nieuw Duke Nukem-game voor de PC en PlayStation 4, die eerder deze maand al werd geteased en de naam Duke Nukem: Mass Destruction draagt, is namelijk gemaakt zonder toestemming van Gearbox Software. Dit terwijl Gearbox Software degene is die de rechten op de franchise in bezit heeft. 3D Realms, de oorspronkelijke eigenaar van de rechten, had de nieuwe ontwikkelaar van de PC en PlayStation 4-game, Interceptor Entertainment, wijsgemaakt dat de rechten niet waren verkocht aan Gearbox Software. Zowel 3D Realms als Interceptor Entertainment worden nu aangeklaagd door Gearbox Software. 3D Realms heeft overigens al toegegeven inbreuk te hebben gemaakt op de rechten van Gearbox Software.

 1.   
  Kill Gamer 01's avatar

  ???

  3D Realms is toch al sinds 2010 failliet? Hoe kunnen ze Interceptor Entertainment dan iets wijs maken en door Gearbox Software aangeklaagd worden?

 2.   
  toqeer's avatar

  wat is dit nou weer voor bullshit 🙄