Release van de Week: Thief


Een nieuwe week staat altijd weer garant voor nieuwe gebeurtenissen, maar bovenal: nieuwe games. Iedere maandag blikken we vooruit op de Release van de Week en deze week is dat Thief. Thief verschijnt vrijdag voor de PC, PlayStation 3, PlayStation 4 en Xbox 360. Maar ook de volgende games liggen deze week in de winkel:

DatumGamePlatform
25 febAssassin’s Creed: Freedom CryPC
26 febRenegade-XPC
26 febBasement CrawlPlayStation 4
27 febCastlevania: Lord of Shadows 2PC, PlayStation 3 en Xbox 360
27 febPlants vs. Zombies: Garden WarfareXbox 360
27 febSenran Kagura Burst3DS
28 febResident Evil 4: Ultimate HD EditionPC
28 febThiefPC, PlayStation 3, PlayStation 4 en Xbox 360

De Thief uit 2014 is een complete reboot van de franchise die furore maakte in 1998. In de game kruip je wederom in de huid van Garrett, die een meesterdief is. In een naamloze stad waar een enorme plaaguitbraak is, moet je verschillende belangrijke mensen beroven en een complot oplossen. De game maakt gebruik van de technieken van nu, maar heeft wel een enorme focus op stelen. Stelen kost niet alleen tijd, ook moet het in het geheim gebeuren. Honden, vogels en mensen kunnen alarm slaan en het opzoeken van de duisternis is dus van groot belang.

Thief ligt vanaf deze vrijdag in de winkel.

  1.   
    gatemaster64's avatar

    ign gaf thief een 6,8 en gamespot gaf hem een 6!

    thief is alleen voor de echte fans denk ik, want er zijn nog al aardig wat irritatie puntjes in de game!

  2.   
    Daniel Z's avatar

    Zeer toffe game, maar de titel is niet zomaar buiten de radar gebleven.

  3.   
    Dark_Phoenix's avatar

    De reviewers waren echte zeikers man. Zo i zo neem ik IGN en Gamespot altijd met een korreltje zout. TotalBiscuit The Cynical Brit neem ik wel altijd serieus omdat hij veel weet van de game industrie en altijd zeer goede onderbouwde meningen kan geven. Hij was zeer te spreken over deze game en hij is niet perse een stealth fanaat.

  4.   
    Tadao's avatar

    ”gatemaster64″ schreef, "ign gaf thief een 6,8 en gamespot gaf hem een 6!
    thief is alleen voor de echte fans denk ik, want er zijn nog al aardig wat irritatie puntjes in de game!"

    Ik denk dat in dit geval Total Biscuit op youtube iets eerlijker is. Ik merk vaak dat met grotere sites reviewers en pers vaak een beetje omgekocht worden of overgehaald om iets beters te zeggen en dus uiteindelijk deel van hun mening beinvloeden voor wanneer ze (mogelijk) niets krijgen. Ik bedoel, de meeste klachten worden beantwoord met de moeilijkheids selectie, geloof ik.

    Daarnaast, ik ga mogen wel Renegade-X proberen en hopen op nostalgie

  5.   
    gamepower's avatar

    wat vallen die cijfer tegen, ik had toch wat heel anders verwacht, toch ga ik vrijdag deze game kopen! want meestal zijn deze review een persoonlijk smaak! uit onderving weet ik dat ik niet alles moet geloven wat op het net staat, en volgens mijn ziet THIEF er vet uit , dus neem ik het risico graag

  6.   
    fabiankok's avatar

    Na meerdere reviews gelezen te hebben, en ook die van TB, moet ik toch zeggen dat de ‘echte’ reviewers nogal ongeloofwaardig overkomen. Ook de ‘hardcore thief fans’ komen nogal zeurderig over.

    Als je kijkt naar het gigantische aantal opties dat je krijgt om het spel te beinvloeden (iets wat ik niet eerder heb gezien bij een AAA pc-port notabene), is het vreemd dat er zo gezeurd wordt.

    Het spel loopt fantastisch, solide fps met geweldige graphics en atmosfeer. Via de opties kan je ALLES aan het spel naar je eigen zin veranderen. De ‘zeurfans’ van Thief zeggen dat het veels te makkelijk gemaakt is.. je kan het spel zo moeilijk maken als je zelf wilt! Elk aspect waar ze op zeuren (afgezien van het leveldesign) is aan te passen. Je kan zelfs de hele HUD aanpassen naar je eigen mening, hoeveel games geven je die optie? Komop, je word zelfs beloond als je opties uitzet!

    Ik heb het gevoel dat de reden waarom iedereen zeurt op deze game jammerlijk genoeg niet met de Game te maken hebben, maar met het eigen jeugdsentiment wat hun blik beinvloed, of het niet ontvangen van review-geld… triest. 😳

  7.   
    JV0472's avatar

    gamepower schreef, "wat vallen die cijfer tegen, ik had toch wat heel anders verwacht, toch ga ik vrijdag deze game kopen! want meestal zijn deze review een persoonlijk smaak! uit onderving weet ik dat ik niet alles moet geloven wat op het net staat, en volgens mijn ziet THIEF er vet uit , dus neem ik het risico graag"

    Idd! Hiermee ga ik volledig akkoord!