Avatar-sequels worden gefilmd in 4K-resolutie

James Cameron is al geruime tijd bezig aan de sequels van Avatar, welke in december van 2016, 2017 en 2018 in de bioscoop moeten verschijnen. De regisseur gaf in een recent interview met RTL France enkele nieuwe details vrij over de technieken die hij voor de films gaat gebruiken. Zo zal hij onder meer in een hogere frame rate gaan filmen en waarschijnlijk ook in 4K-resolutie.

“We onderzoeken high-frame rate. Ik bestudeer die techniek nu en heb nog niet besloten of de film volledig of deels in high-frame rate geschoten gaat worden.”
Dat de sequels dus deels in high-frame rate opgenomen gaan worden is dus zeker, maar er bestaat een mogelijkheid dit met de gehele films gaat gebeuren. Naast de hogere frame rate onderzoekt Cameron ook of het de investering waard is om de film in een 4K-resolutie op te gaan nemen. Hij zei hierover het volgende:
“We schieten de drie Avatar’s waarschijnlijk op 4K-resolutie, aangezien er tegen de tijd dat de films uitkomen veel ‘true 4K’-bioscopen zullen zijn”
James Cameron kennende wil hij het beste voor zijn films, en we kunnen er dus stiekem wel vanuit gaan dat alle drie de Avatar sequels in 4K-resolutie opgenomen gaan worden. Wat denken jullie? Overdrijft Cameron met al deze technieken of zijn we wel toe aan een revolutie op filmgebied?

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren