GN Poll: Welke next-gen remake zou jij het liefst zien?

De game-industrie staat niet stil, waardoor gamers op elk moment van de dag genoeg gespreksmateriaal hebben. Maar net als elk organisme dat gezegend is met een brein verschillen gamers vaak van mening, dus discussiëren ze heel wat af. Elke twee weken geeft GamersNET al die mensen de mogelijkheid om zich helemaal uit te leven en hun ongezouten, ongecensureerde en keiharde mening te geven over een nieuwe poll, zelfs al mondt dit soms uit in felle discussies waarbij bloed niet wordt geschuwd. Maar eerst blikken we even terug op de poll van vorige keer, om te kijken welke partij deze keer de overhand had.

Begin vorig jaar leek Nintendo’s Wii U ten dode opgeschreven. Er waren amper interessante spellen verkrijgbaar voor het apparaat en veel consumenten leken niet te begrijpen dat het hier ging om een compleet nieuwe console. Nintendo heeft in 2013 hard zijn best gedaan om een comeback te maken, met onder andere veel exclusieve titels, een prijsverlaging en grote reclamecampagnes. Is deze actie wat jullie betreft geslaagd? Uit de poll blijkt van niet: ruim vier op de vijf stemmers liet weten de Wii U in 2013 nog steeds een fiasco te vinden. 19 procent van de stemmers is positiever. Een greep uit jullie reacties:

Marinu$:

Eens! Nu krijg je weer alle verhalen over inferieure hardware en slechte verkopen, maar daar richt ik me in m’n oordeel niet op. Ik kijk puur naar de games die zijn uitgekomen in 2013 en hoeveel plezier ik ermee heb gehad. Geen enkele console heeft zoveel uren gedraaid in 2013 als m’n Wii U, dit terwijl ik hem pas in juni heb gekocht. Nintendo weet als geen ander de magie van het gamen te vangen in haar games en de dag dat Nintendo zich conformeert aan de rest van de branche, is de dag dat de creativiteit, inventiviteit, speelsheid en ouderwets plezier doodgaat. De Wii U heeft tal van nadelen, maar uiteindelijk blijven de games van Nintendo de drijvende kracht achter het apparaat en die zijn wat mij betreft ongeëvenaard.

First en second party developers geven wellicht geen gigantische stroom aan games, maar de games die er komen zijn stuk voor stuk pareltjes. Over smaak valt altijd te twisten uiteraard, over kwaliteit niet. De Wii U is geen krachtpatser maar stoot desondanks veel games in een native 1080p uit, dit terwijl de framerate bij Nintendo welhaast vanzelfsprekend op 60 vast staat. De Wii U biedt op dit moment de beste value for money in mijn optiek en ik kan de U dan ook warm aanbevelen. PS en Xbox hebben momenteel minder games, de U is backwards compatible (vergeet aub niet hoe belangrijk dit is) en heeft geen verplichte abonnementsvorm (de ps4 en One laten je niet echt een eerlijke keus). De Wii U is een allemansvriend; van jong tot oud kan genieten van goede games, zonder alle poespas eromheen. Zelf was ik toen de U uitkwam een van de grootste criticasters en liet ik m’n oren erg hangen naar de negatieve berichtgeving omtrent de console. Gelukkig bracht een vriend z’n Wii U een keer mee en dwong me te spelen….de rest is geschiedenis.

Voor de U in m’n leven kwam was ik een verveelde, cynische gamer geworden die nooit tevreden was, nu lijkt het plezier dat ik ervaar in gamen weer op de tijd van de SNES. Vreemd genoeg ben ik door die afwisseling ook m’n ps3 en 360 meer gaan waarderen, maar als ik nu moest kiezen ging ik blind voor de U. Het enige wat Nintendo te verwijten valt is de slechte marketing en karige communicatie omtrent de console. De U zou met haar huidige library al een veelvoud aan fans moeten hebben, alleen lijkt niet iedereen zich bewust van wat de U precies brengt, hoe het gebracht wordt en voor wie. Probeer zeker eens een Wii U uit als je de kans hebt en laat je verassen; de doorgewinterde CoD of FIFA gamer kan hem gerust overslaan, maar als je teruggezogen wil worden naar tijden dat gamen nog onschuldig maar deksels moeilijk was… Dan is de Wii U je beste vriend!

ShadyXL:
Gewoon heel kort.. Maak een nieuwe console die zoals N64 mondjes naar het grond trekt. Wii U is voor mij alleen goed vanwege Mario en The Legend of Zelda. Vooral de tweede. Ik zal het waarschijnlijk pas kopen wanneer de prijs is verlaagd, want voor de Wii U is de prijs wel een beetje aan de hoge kant.

#Nintendo69-2015

KillGamer01:
Een goede comeback op wat? Een comeback op een console dat twee maanden voor 2013 is uitgekomen? Wauw dat klinkt alsof de Wii U een slechte launch had. Inderdaad, dat had de console ook. Nintendo Land, New Super Mario Bros. U en ZombiU waren de enige drie games die de console zijn eerste half jaar in leven moest houden. Ik kan me nog wel een nieuwsbericht ergens van zomer 2011 of begin 2012 herinneren dat Nintendo zei dat ze elke maand minimaal één goede game voor de 3DS wilden uitbrengen. Dit is tot op heden niet echt gelukt met de handheld maar ook de Wii U blijkt te falen. Afgelopen zomer kwamen Pikmin 3, New Super Luigi. U, The Wonderful 101 en Rayman Legends uit. Mooie titels die een comeback van de Wii U maakte. In het najaar hadden we The Windwaker HD en Super Mario 3D World die beiden zo rond de 9,0 scoorden op GN. Als ik kijk naar de Wii U line-up voor 2014, dan zie ik Donkey Kong, Mario Kart 8 en Bayonetta 2. Hopelijk houd Nintendo tijdens de E3 geen Nintendo Direct zoals afgelopen jaar, maar een mooie persconferentie met aankondigingen van een nieuwe Metroid, Pokemon U Retro (voor de echte oude fans met alleen Pokemons van de eerste 2 generaties erin), Star Fox, F-Zero en Animal Crossing. Als Nintendo slim is maken ze de 3DS en Wii U remote/cross play zodat je zowel Wii U games als 3DS games op beide systemen kunt spelen.

Toch had ik direct na oud & nieuw, op 1 januari een Wii U besteld die een paar dagen later werd afgeleverd. De Wii U gamepad is een geweldig concept wat goed is uitgewerkt. De laatste weken beleef ik veel plezier met games als New Super Mario Bros. U en ZombiU. In vergelijking met Xbox Live en het PSN is de E-shop en het online multiplayer matig, maar dat is iets waar Nintendo altijd al slecht in was.

Check CrewGrounds voor de meningen van de redacteuren van GamersNET.


Nieuwe stelling
Remakes waren vooral op de vorige generatie consoles hot, maar met de Definitive Edition van Tomb Raider bewijst de game-industrie dat we ook op de next-gens nog niet verlost zijn van de HD-remakes. Maar van welke game zou jij het liefst een remake zien? Kun je niet wachten om epische next-gen-ruimtegevechten te aanschouwen in Mass Effect, of wil je liever de avonturen van Nathan Drake nog een keer beleven, dit keer echt in HD? Laat het ons weten door te stemmen op de poll van deze week:

Welke next-gen remake zou jij het liefst zien?

Laat het ons weten door op de poll te stemmen en vergeet niet hieronder een reactie achter te laten. Misschien verschijnt jouw mening dan over twee weken wel in het volgende GamersNET Poll-artikel! Alvast bedankt voor het stemmen, wij zijn benieuwd naar de uitslag.

 1.   
  ShadyXL's avatar

  Call of Duty 4: Modern Warfare zouden ze van mij wel met vernieuwde graphics (of zelfs op een nieuwe engine) mogen maken. Het wordt nog steeds gezien als de beste in de serie (voor mij is dat MW2), dus ik neem aan dat veel mensen het op de next-gen consoles zouden kopen. Dat zou niet de enige game voor mij zijn. Ik zou ook graag wel een HD remake van The Legacy of Kain series willen zien (Blood Omen (1 en 2 in 1 pakket misschien?)). Als ik er zo over nadenk zijn er best veel games die ik als een HD remake zou willen zien.. Bijvoorbeeld Unreal Tournament 99, Need For Speed: Underground (1 en 2 zou ook in 1 pakket kunnen), GTA: Vice City, Battlefield 1942, Jade Empire, Onimusha 3 en LoK: Soul Reaver. De vraag is dan: Blijft de nostalgie als je de HD remake speelt? Het kan natuurlijk ook slecht gemaakt worden en dan verpest het jouw herinneringen van de originele game.

  Van al die games zou ik echt het liefst een HD remake van The Legacy of Kain: Blood Omen 2 willen zien. Voor GTA: Vice City zouden ze beter een sequel kunnen maken (wat ik ook echt héél graag wil zien).

  En als ik uit de poll moet kiezen: Borderlands 2 (honderden uren gespeeld en ik zou het zo weer opnieuw doen op de PS4/XO), GTA V (nog steeds niet gespeeld, want ik ga geen X360 of PS3 halen voor die game) of RDR. Het liefst GTA V, want die heb ik tot nu toe nog niet helemaal kunnen spelen. Ik zou van Borderlands en RDR het liefste een nieuwe deel willen zien.

 2.   
  squidgyboy's avatar

  ik blijf altijd nog hopen op een remake van Final Fantasy 7 …. maar ik denk dat het een droom zal blijven 8)

 3.   
  Talska's avatar

  Battlefield 4

  KUCH KUCH

 4.   
  ronineter's avatar

  Interstate 76: die game vond Ik echt supergaaf on met 200km/h rond the scheuren en elkaar af te knallen. Helaas Zijn er de laatste jaren Alleen slappe aftreksels geweest van Deze game.

  Ook mogen van mij veel WW2 games een HD remake krijgen. Waaronder bf en cod games.

  Ook mogen de originele versies van wolfenstein, doom en andere games welke van grote bekendheid genieten maar door de huidige generatie aan de kant gezet worden vanwege grapics enz.

 5.   
  jeryboy's avatar

  A2 racer 8)

 6.   
  nuclearnemo's avatar

  Mass Effect zou mij wel vet lijken, al moet ik wel zeggen dat er over jaar of 2/3 toch weer een nieuwe uitkomt. Mass Effect 1 was grafisch een hel en er zat naar mijn mening ook te groot verschil tussen 1 en 2. Van mij mogen ze die wel allemaal opnieuw uitbrengen met all DLC in HD en ook aangepast op elkaar, controles dezelfde en niet meer van die teveel aan wapens in mass effect 1.

  Verder een HD versie van Skyrim zou ook wel wat zijn. Het verbaasde me hoe grafisch slecht de game was toen ik hem voor het eerst speeld. (Karakters waren nog steed blokkig en sommige omgeving dingen waren zo slecht…)

 7.   
  firehopper211's avatar

  Net zoals vele andere mensen wil ik ook graag een volledige HD-remake zien van Zelda: Majora’s Mask. Net zoals de clip die door een fan was gemaakt, wil ik precies zoiets zien. Bedenk je eens in met wat voor te gekke visuele effecten ze het er uit kunnen laten zien! 😀

 8.   
  Fabianb's avatar

  Ik hoef geen remakes. Besteed de tijd liever aan een opvolger..

 9.   
  3333/3333's avatar

  Medal of Honor Frontline en Rising Sun, en dan ook echt een goede HD remake.

  SXX3 zou ook tof zijn.

 10.   
  Tom's avatar

  E Rommel schreef, "Medal of Honor Frontline en Rising Sun, en dan ook echt een goede HD remake.
  SXX3 zou ook tof zijn. "

  Mee eensch! Vooral SSX 3 lijkt me in een HD-sausje ook weer echt een festijn, wat een topper was dat. Of 1080 Avalanche!

 11.   
  fdennis's avatar

  Ik zou zo graag een remake van San Andreas willen zien. Blijft voor mij de beste Gta game ooit. Daar kan Gta V echt niet aan tippen.

 12.   
  toqeer's avatar

  prince of persia 3d en dan gewoon met de naam 3d op ps3 en ps4. dat zou pas vet worden
  of een far cry 1 remake ook wel vet. 🙂

 13.   
  fabiankok's avatar

  Crash Bandicoot.

  Ik heb zoveel jeugdsentiment aan die game hangen, een remake zou me echt giga gelukkig maken.

 14.   
  )GN(-Erik's avatar

  UNREAL!! 😉

 15.   
  Dynastickiller's avatar

  Ssx tricky 😉

 16.   
  H4RDSTYLE's avatar

  Quake 3 Arena

 17.   
  GutZilla's avatar

  De games die hier als optie staan zijn wat mij betreft allemaal te nieuw voor een next-gen remake 😛
  Doe mij maar een remake van Morrowind o.i.d.

 18.   
  Andrevantoever's avatar

  Call of Duty Black ops, en dan wil ik daarvan alleen een remake van de Zombies! Wat vond ik dat een vet spel zeg! Als hiervan een remake gemaakt wordt voor de PS4 spring ik een gat in de lucht! 😆 😆