Eerste online role-playing game die werkt met Bitcoins in de maak

De Bitcoin is de afgelopen maanden veelvoudig in het nieuws geweest. Na een plotselinge piek in interesse in de digitale munt, steeg de waarde van de Bitcoin immens. De internetvaluta werd al snel legendarisch en veel partijen proberen nu snel in te haken op het betaalsucces van de Bitcoin. Ook zelfstandige game-ontwikkelaar Kuroato Media doet mee met de hype en maakt nu een MMORPG die werkt met Bitcoins: CoinRPG.

CoinRPG is een simpel ogende role-playing game, die volledig is gemaakt met Unity. Een grafisch hoogstandje zal CoinRPG dan ook niet worden, maar er kan gescoord worden met een actieve community door de implementering van Bitcoins. In speciale evenementen kunnen spelers namelijk Bitcoins winnen, Bitcoins die omgezet kunnen worden in groot ‘echt’ geld, mits de koers van de munt een beetje aan blijft houden. De Bitcoins zijn uiteraard ook te besteden in CoinRPG zelf, middels microtransacties.

Naast de mogelijk lucratieve features van de game, belooft CoinRPG ook de gameplay te bieden die je in andere MMORPG’s kunt vinden. Samen met vrienden op zoek gaan naar loot, je eigen character levelen en aankleden en donkere kastelen en grotten bestormen. De game zal speelbaar zijn op zowel Windows als Mac en Linux.

Ontwikkelaar Kuroato heeft al een uitgebreide development preview van CoinRPG op YouTube gezet, die hieronder te vinden is:

Wat jullie? Zal CoinRPG geld in het laatje brengen, of heeft een game met Bitcoins erin weinig toekomst?

  1.   
    ronineter's avatar

    En de volgende stap is een RPG waarbij je snoep papiertjes verzamelt om ingame currency te krijgen.

  2.   
    Tom's avatar

    ronineter schreef, "En de volgende stap is een RPG waarbij je snoep papiertjes verzamelt om ingame currency te krijgen.
    "

    Dan eerder een festivalgame waarbij je lege plastic bekers terug kan brengen naar bar om te ruilen tegen bier.

  3.   
    Noice!'s avatar

    Tom schreef, "

    ”ronineter” schreef, "En de volgende stap is een RPG waarbij je snoep papiertjes verzamelt om ingame currency te krijgen.
    "

    Dan eerder een festivalgame waarbij je lege plastic bekers terug kan brengen naar bar om te ruilen tegen bier."

    Niet echt on topic… Maar heeft iemand nog ooit iets van die festival game, BigFest, voor de Vita gehoord die op de E3 of Gamescom werd aangekondigd?

  4.   
    Tom's avatar

    Nu je het zegt, die ben ik sinds de aankondiging alweer uit het oog verloren.

    Er is sindsdien ook weinig bekend gemaakt over BigFest, zo te zien. Ik kan ook niks (nieuws) vinden in de databanken voor gamejourno’s.

    Grote kans dat ie gecancelled is, of pas weer in de spotlights verschijnt bij een nieuwe persconferentie van Sony.

  5.   
    Neolite's avatar

    Dit is gedoemd om te mislukken…. Bitcoins zijn ondertussen al weer over hun hoogtepunt heen en zo lang de markt niet gereguleerd word zal de “currency” altijd onstabiel blijven. Aangezien er meerdere partijen zijn die zeggenschap claimen en de munt daarnaast niet toegestaan is in meerdere economieën zie ik weinig kans voor deze game.

  6.   
    Flapjack's avatar

    duur spelletje wordt dat dan… als je de koers niet ff bij houdt rekenen ze zo 300 euro voor een buff oid