Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

GN Retrospective: Donkey Kong

Met de release van Donkey Kond Country: Tropical Freeze voor de deur is het tijd om terug te kijken naar de geschiedenis van de oudste protagonist in gameland: Donkey Kong.

  1.   
    3333/3333's avatar

    Toffe Retrospective, heb zelf enkel de gameboy spellen gespeeld op de gameboy advance van m’n broertje. Donkey Kong Country op de basisschool wel eens bij vrienden thuis gespeeld, was erg cool.

    Er zit wel een incorrecte aanname in de retrospective; Guitar Hero kwam namelijk pas 1 a 2 jaar later uit dan Donkey Konga.Nu lijkt het alsof Nintendo met een hype mee deed, maar die hype bestond toen nog niet.

  2.   
    See4urSelf's avatar

    E Rommel schreef, "Toffe Retrospective, heb zelf enkel de gameboy spellen gespeeld op de gameboy advance van m’n broertje. Donkey Kong Country op de basisschool wel eens bij vrienden thuis gespeeld, was erg cool.
    Er zit wel een incorrecte aanname in de retrospective; Guitar Hero kwam namelijk pas 1 a 2 jaar later uit dan Donkey Konga.Nu lijkt het alsof Nintendo met een hype mee deed, maar die hype bestond toen nog niet. "

    Knap opgemerkt! Nintendo was gewoon trendsetter!

  3.   
    Tom's avatar

    Precies wat ik dacht, Donkey Conga kwam v贸贸r de plastic gitaren van Guitar Hero.

    Toch een vette Retrospective geworden, heb ik toch wat meer respect voor die grote, legendarische aap.

  4.   
    firehopper211's avatar

    Alleen Donkey Kong (94) voor de Gameboy ontbreekt nog, wat mij nogal een verbeterde waardige opvolger is van de Arcade, ook heeft die hier zijn stropdas aan te danken dat sindsdien een nobel symbool is voor de franchise. 馃槈

    Ahh…. Ik herinner me de dagen van de N64 nog, mijn meest favoriete era van Nintendo! 馃榾
    Ik huurde toen DK64 voor een tijdje omdat kopen nog duurder was dan wat het nu tegenwoordig is, hoe dan ook, ik heb er van kunnen genieten zolang het duurde en wat ik er uit had kunnen halen. Sinds kort heb ik hem weer van de rommelmarkt terug gekocht en het is het meer dan waard 馃榾 wanneer ik hem weer ga spelen hangt van de tijd af, want is een ongelofelijk groot spel!

  5.   
    Noice!'s avatar

    See4urSelf schreef, "

    ”E Rommel” schreef, "Toffe Retrospective, heb zelf enkel de gameboy spellen gespeeld op de gameboy advance van m’n broertje. Donkey Kong Country op de basisschool wel eens bij vrienden thuis gespeeld, was erg cool.
    Er zit wel een incorrecte aanname in de retrospective; Guitar Hero kwam namelijk pas 1 a 2 jaar later uit dan Donkey Konga.Nu lijkt het alsof Nintendo met een hype mee deed, maar die hype bestond toen nog niet. "

    Knap opgemerkt! Nintendo was gewoon trendsetter!"

    Samba de Amigo? Dreamcast?