Capcom blijft PlayStation 3 en Xbox 360 steunen

Als het aan Capcom ligt hoeven de PlayStation 3 en Xbox 360 nog niet in de kast. Directeur van Capcom Katsuhiko Ichii meldt vandaag dat het, ondanks het arriveren van de PlayStation 4 en Xbox One, titels zal blijven ontwikkelen voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

Ichii verklaart de stelling van Capcom als volgt:

Past experience shows that there is a set transition period before the market makes the switch to next-gen consoles. In light of this fact, we definitely intend to continue releasing titles for the consoles already out on the market.
Ondanks deze uitlatingen is Capcom wel degelijk met de nieuwe current-gen platformen bezig:
The first thing we’ve done is made Panta Rhei, a game development engine for next-gen consoles, ready for practical use. We’re now developing Deep Down for PlayStation 4, which will be the first title made with this engine.
Ten slotte laat Ichii namens Capcom weten dat er al andere titels op basis van de nieuwe Panta Rhei-engine in de maak zijn. Om welke titels het gaat, is nog onduidelijk.

  1.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Nu ik erover na denk als ik Xbox360 en PS3 hoor word de Wii console nog überhaupt ondersteund naast Nintendo?

  2.   
    ShadyXL's avatar

    ”DutchGamer-W-“ schreef, "Nu ik erover na denk als ik Xbox360 en PS3 hoor word de Wii console nog überhaupt ondersteund naast Nintendo?"

    Als je het over de normale Wii hebt.. die is al bijna overleden.

  3.   
    Noice!'s avatar

    ShadyXL schreef, "

    ”DutchGamer-W-“ schreef, "Nu ik erover na denk als ik Xbox360 en PS3 hoor word de Wii console nog überhaupt ondersteund naast Nintendo?"

    Als je het over de normale Wii hebt.. die is al bijna overleden."

    Ik weet eerlijk gezegd niet hoe ik daarover moet denken. M’n oude consoles zijn heilig voor me, maar zodra een nieuwe console komt zou ik liever zien dat alle devs meteen overstappen, nu blijf je maar zitten in die opstartfase met cross-gen games en games die zelfs niet eens naar de next gen komen (south park, dark souls, FIFA wc, Nascar, gt6 en tal van anderen). Een kaskraker (in Japan) als Persona komt zelfs pas eind 2014 uit daar. Ondersteuning in de vorm van online diensten vind ik fijn, ook met kortingen op digitale games voor de old gen… Maar ontwikkelen voor een oude console remt de progressie voor de nieuwe generatie gewoon ontzettend af, dit terwijl de vorige generatie toch al vrij lang geduurd heeft.
    De Wii was leuk zolang het duurde (voor sommigen althans), maar ik ben blij dat Nintendo vol gaat voor de U… Anders blijven we maar hangen in dat verschrikkelijke tijdperk. Nu heeft de U wel als voordeel dat hij backwards compatible is, waardoor je ook makkelijker je Wii op kan ruimen.

  4.   
    Talska's avatar

    Zie je het kan dus wel………….. Bethesda

    Goed werk Capcom.
    Nog maar een Dragon Dogma.