Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain verschijnt mogelijk pas over twee jaar

Over iets meer dan een maand verschijnt Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes, een game die ons alvast een voorproefje biedt op al het moois dat The Phantom Pain gaat bieden. Toch lijkt het erop dat er wel erg veel tijd gaat zitten dus dit voor- en hoofdgerecht, want Konami heeft tijdens een investeerdersbijeenkomst laten weten dat The Phantom Pain mogelijk pas in het fiscale jaar 2015/2016 verschijnt.

Dit fiscale jaar begint april 2015 en eindigt een jaar later. Het nieuws werd bekendgemaakt door marktanalist David Gibson:


Laten we hopen dat Konami gewoon even in een pessimistische bui was en dat de praktijk er veel zonniger uitziet, want nog één tot twee jaar wachten op The Phantom Pain zou wel ondraaglijk zijn.

  1.   
    fdennis's avatar

    Ik begin me er nu wel een beetje aan het ergeren. We worden het afgelopen E3 lekker gemaakt met de ene top game naar de ander. En nu word bijna alles gewoon uitgesteld. Watch Dogs , Driveclub. Destiny , The Crew , The Division ( waarschijnlijk ) en nu kunnen we deze game misschien pas over 2 jaar spelen? Maak ons dan niet lekker met vette gameplay videos als het nog zolang moet duren. Kom op zeg.

  2.   
    Noice!'s avatar

    Uitstel maakt niets uit. Gezien de grote van GZ kun je die lekker elke dag een keertje uitspelen en dan ben je over 2 jaar perfect voorbereid! Het ergste is dat Kojima het zichzelf echt zo voorstelt. Ik heb diep respect voor die man als ontwikkelaar, maar de route die nu bewandelt wordt is mij een doorn in t oog.

  3.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Wel van een MGS game verwacht ik het wel.
    Maar dat zogenaamde *voorproefje* ben je idd al helemaal vergeten als de echt game zo laat komt.

  4.   
    Goregash's avatar

    👿

  5.   
    Daniel Z's avatar

    Dat zou jammer zijn, ik zou na Ground Zeroes best dit najaar of begin 2015 met The Phantom Pain aan de slag gaan.