Kojima: Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes ziet er iets beter uit op PS4 dan op Xbox One

Over ruim een maand ligt Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes in de schappen en de informatie over deze proloog op The Phantom Pain druppelt binnen doordat het Amerikaanse tijdschrijft Game Informer een twintig pagina’s tellende cover story over de game gemaakt heeft. Zo kregen we eerder vandaag al te horen dat de proloog in slechts twee uur al uit te spelen is.

Ook over het grafische aspect van de game is nu meer bekend, want Game Informer laat weten dat het harde werk van Kojima Productions op grafisch gebied zijn vruchten afwerpt. Zo zou de belichting van de Fox Engine indrukwekkend zijn en kan je wachttorens in honderden stukken zien spatten na een schot van een RPG. De game presteert echter niet helemaal hetzelfde op de twee next gen-consoles.

Hideo Kojima, geestelijk vader van de Metal Gear-franchise, laat namelijk weten dat de PlayStation 4-versie van Metal Gear Solid 5 er iets beter uit ziet dan de Xbox One-versie. Een gegeven dat bevestigd wordt door Game Informer:

Kojima notes that MGS V looks slightly better on the PS4 compared to the Xbox One, something we also noted before he mentioned it.
Of het verschil aanwezig is door een verschil in resolutie of het aantal frames per second kon een medewerker van Konami niet vertellen. Geheel onverwachts komt het nieuws echter niet, na het nieuws dat bijvoorbeeld ook de Definitive Edition van Tomb Raider op de PlayStation 4 beter presteert dan op Microsofts Xbox One.

  1.   
    HWSHHZ's avatar

    Iedereen kan zeggen wat ze willen, maar de PS4 is gewoon beter dan de Xbox One… ๐Ÿ˜ณ

  2.   
    assassin_MKA's avatar

    Straks komt Gamepower hier binnenvallen om te zeggen dat dit niet waar is.

  3.   
    3333/3333's avatar

    HWSHHZ schreef, "Iedereen kan zeggen wat ze willen, maar de PS4 is gewoon beter dan de Xbox One… ๐Ÿ˜ณ "

    Krachtiger, niet per sรฉ beter. De controller van de Xbox vind ik nog altijd superieur aan dat klungel van playstation. Xbox Live ligt ook nog mijlenver voor op PSN.

    (Ik heb overigens altijd playstation consoles in huis gehad)

  4.   
    ckerigon's avatar

    MS en Sony kunnen beiden de pot op ๐Ÿ™‚
    Ninty is hard aan het vergaderen en kijken wat ze gaan doen de komende jaren, als ze het goed doen komt er een console die vergelijkbaar is met de concurrentie en dan is het afgelopen ๐Ÿ˜€

    Wie wilt nou niet een console met al die 3rd party games en de first party bangers van Ninty?

  5.   
    Noice!'s avatar

    ckerigon schreef, "MS en Sony kunnen beiden de pot op ๐Ÿ™‚
    Ninty is hard aan het vergaderen en kijken wat ze gaan doen de komende jaren, als ze het goed doen komt er een console die vergelijkbaar is met de concurrentie en dan is het afgelopen ๐Ÿ˜€
    Wie wilt nou niet een console met al die 3rd party games en de first party bangers van Ninty? "

    Vergelijkbaar met de rest is juist de grootste fout die ze kunnen maken. Er is geen ruimte voor 3 onoriginele eenheidsworsten. De Wii U is qua console compleet niets mis mee, enkel de naam en de marketing zijn belabberd. Wie heeft nou van die geldtrekkende, 2 uur durende games als MGS nodig, als je ook volledig afgewerkte games kan krijgen. Voor iedereen die nog nooit Nintendo games heeft gespeeld, probeer er eens een… Daarna wordt je kotsmisselijk van hoe de rest van de industrie met haar klanten omgaat. Bij Nintendo is de klant nog koning en krijg je alleen een product aangeboden als het de perfectie benaderd.

  6.   
    JV0472's avatar

    De Xbone is niet per definitie een slechte console; online functionaliteit & games zijn top, maar das ook hetgene waar ze zich enkel met kunnen weren want grafisch gezien zullen ze het moeilijk hebben, ookal geloofd niemand me hier ..

  7.   
    JV0472's avatar

    assassin_MKA schreef, "Straks komt Gamepower hier binnenvallen om te zeggen dat dit niet waar is."

    ๐Ÿ˜€ lol

  8.   
    NinoMelle's avatar

    Haha ben trots op Sony ^^ Ben al van het eerste moment een PlayStation fan maar kijk ook altijd met respect naar de Xbox, een goed concurrent hebben is altijd goed. Microsoft heeft dit keer gewoon behoorlijk wat dingen fout gedaan en dat is nu ook weer te merken.. PlayStation is gewoon een stuk beter dat is nou eenmaal een feit.. Alweer.