PlayStation Plus Game v/d Maand: BioShock Infinite


Iedere maand krijgen PlayStation-bezitters die tevens een abonnement hebben op de online service PlayStation Plus, gratis games tot hun beschikking die de Instant Game Collection aanvullen. Sony Computer Entertainment schotelt hen elke maand een selectie titels voor met een metacritic-score van 70+. PlayStation 3-games, PlayStation Vita-games en titels voor de PlayStation 4. In deze rubriek tonen wij de PlayStation Plus ‘Game van de Maand’ en de rest van de maandelijkse update.

Deze maand: BioShock Infinite voor PlayStation 3. BioShock Infinite slaat een geheel nieuwe weg in en bied je een first-person shooter die zich afspeelt in het jaar 1912. De game schotelt je een geheel nieuwe verhaallijn en gameplay-ervaring voor en neemt je mee naar Columbia, een enorme stad in de lucht. Je stapt in de schoenen van voormalig Pinkerton-agent Booker DeWitt en je bent op pad gestuurd om Elizabeth te redden, een jonge vrouw die al sinds haar jeugd gevangen zit in Columbia.

Booker ontwikkelt een bijzondere relatie met Elizabeth, waarbij hij zijn vaardigheden dankzij haar kan verbeteren, zodat ze samen moeten zien te ontsnappen uit de stad die letterlijk uit de lucht valt. DeWitt moet leren om vijanden in razendsnelle Sky-Line gevechten te verslaan, zowel binnen als tussen de wolken te strijden en gebruik te maken van tientallen nieuwe wapens en vaardigheden.

BioShock Infinite kreeg op GamersNET destijds een 9,0 en is daarmee de PlayStation Plus Game van de Maand.

Benieuwd naar de andere PlayStation Plus-titels in februari? Onderstaande games zijn ook te downloaden. Welke gaan jullie spelen? Tot volgende maand!

GamePlatform
Outlast (vanaf 5 februari)PlayStation 4
Metro: Last LightPlayStation 3
ModNation Racers: Road TripPlayStation Vita
Dynasty Warriors NextPlayStation Vita

  1.   
    ChrisBoers's avatar

    Ik ben aangenaam verrast door Dynasty Warriors Next voor de Vita. Ik dacht dat dat een simpele Virtua Fighter clone zou zijn, maar kreeg veel meer!

    Eigenlijk zijn er deze maand niet echt zwakke titels te noemen, en morgen (woensdag) is het tijd voor Outlast. Ook al zo’n game waar ik erg naar uitkijk! Ofwel, topmaand!

  2.   
    Noice!'s avatar

    Wat worden we toch verwend he jongens? Ik had niet gedacht dat ik het ooit zou zeggen, maar 1 gratis game per console zou op zich wel genoeg zijn…ik krijg m’n backlog maar niet weg zo. Ik kom zo een beetje in de knoop, wil ik alle games “ervaren” of ga ik enkele games helemaal door en door spelen? De neiging om alles te willen ervaren is zo groot, maar dat gaat echt ten koste van het genot voor mij. Het klinkt misschien gek, maar PS+ begint me een beetje te verstikken. Daarnaast denk ik dat het slecht is op de langere termijn. Vita games koop ik nauwelijks omdat er zo veel gratis al is geweest en ik merk dat veel mensen aankopen uitstellen onder het mom van “die komt nog wel in Plus”. Games als Puppeteer, Tearaway en Knack hebben daar gigantisch onder te lijden. Ontwikkelaars krijgen een vergoeding, en voor een game als Bioshock is het mooi; die pikken het grote geld van de day 1 kopers toch wel mee…maar veel ontwikkelaars lopen wel geld mis, dat weet ik zeker. En nu is de consument koning, maar een systeem als dit kan onmogelijk houdbaar zijn…zeker niet op de Vita met z’n relatief kleine library.

  3.   
    ShadyXL's avatar

    Heb net Outlast even bekeken en het is niet echt mijn ding. Misschien haal ik het wel even binnen om het ooit een keer te spelen, maar voor nu.. nope.

  4.   
    Andrevantoever's avatar

    Oeh outlast, heb me kapot gelachen toen Pewdiepie het ging spelen. 🙂

  5.   
    Robert bier's avatar

    Ik had liever Metro: Last Light gespeeld op de PS4 dan Outlast. Nog liever had ik Bioshock, maar tevergeefs.

  6.   
    Stubborn's avatar

    ChrisBoers schreef, "Ik ben aangenaam verrast door Dynasty Warriors Next voor de Vita. Ik dacht dat dat een simpele Virtua Fighter clone zou zijn, maar kreeg veel meer!
    Eigenlijk zijn er deze maand niet echt zwakke titels te noemen, en morgen (woensdag) is het tijd voor Outlast. Ook al zo’n game waar ik erg naar uitkijk! Ofwel, topmaand!"

    Ik ben met je helemaal meet eens, DW:N is een top spel, ik dacht ook maar vecht spel was 🙂

  7.   
    ChielB's avatar

    Mooi moment om Metro: Last Light nog eens op te pakken. 8)

  8.   
    smokey1971's avatar

    heb hem uitgespeeld was echt een mooie game

  9.   
    Andrevantoever's avatar

    Schrok me de pleuris tijdens het spelen van outlast, slecht voor je zenuwen dat spel