Gran Turismo 6 verkoopt in eerste maand ruim 60 procent minder dan voorganger

Dat Gran Turismo 6 minder zou verkopen dan haar voorganger leek onvermijdelijk. Dat de game qua verkoopcijfers gedurende de eerste maand wereldwijd 63 procent minder zou verkopen is echter een verschil van formaat.

Waar Gran Turismo 5 in haar eerste maand van release ruim vijf miljoen exemplaren verkocht, moet de opvolger het nu met iets meer dan twee miljoen exemplaren doen. In de V.S. ziet het er echter nog treuriger uit, want daar doet Gran Turismo 6 het volgens analistengroep Cowen & Co met 300.000 stuks ten opzichte van de 1,17 miljoen stuks van haar voorganger bedroevend slechte zaken.

De belangrijkste reden voor de tegenvallende resultaten kan uiteraard gevonden worden in de release van de PlayStation 4, waardoor de animo voor PlayStation 3-games is afgenomen. Daarnaast is de gebrekkige innovatie binnen de serie een heersend punt van kritiek onder fans en critici. Wat zouden andere redenen kunnen zijn voor de tegenvallende verkoop van de laatste Gran Turismo voor de PlayStation 3? Laat het weten in de comments.

  1.   
    noah81's avatar

    Omdat forza 5 er is

  2.   
    Tom 2.0's avatar

    ”watti81″ schreef, "Omdat forza 5 er is"

    Forza is Xbox, GT is Playstation. Dus daar zal het niet echt aan liggen. Ik denk zelf dat niemand er gewoon op zat te wachten om op deze generatie nóg een Grand Turismo te krijgen. Het bied te weinig vernieuwing, en voor de graphics hoef je het ook niet te doen.

  3.   
    Supermario's avatar

    De game is niet vernieuwend net zoals deel 5 niet vernieuwend was.

  4.   
    jungler's avatar

    Supermario schreef, "De game is niet vernieuwend net zoals deel 5 niet vernieuwend was."

    Klopt… Ik heb hem ook nog niet…

  5.   
    3333/3333's avatar

    Nauwelijks een verassing natuurlijk, deze game kwam veel te laat uit en op de verkeerde console.

  6.   
    gamepower's avatar

    idd verkeerde console mocht hij op ps4 geweest had hij zeker meer verkocht, en kon hij concurrentie bieden tegen forza 5 op xbox one!

    helaas denkt sony nog steeds dat wij alles slikken, maar dat is het bewijs dat we bewust weten wat we doen!

  7.   
    DeAdSeYe's avatar

    Dat GT6 minder zou verkopen kon ik al maanden van te voren zeggen.

    De meeste % gamers die GT6 niet hebben gekocht zijn hoofdzakelijk de af en toe/arcade racers die ook gewoon racen met hun controller.

    Huh wat? Ja, laat me dit even uitleggen waarom.

    Ik heb een G27 met een professionele race stoel, ik vindt het juist FIJN dat de nieuwe GT6 op de PS3 is uitgekomen en niet de PS4.

    Net zoals ik zijn mensen die hebben geïnvesteerd in een peperdure race stuur, ik heb mijn G27 stuur al een aantal jaar. Maar er zijn mensen die meer voor een race stuur hebben uitgegeven als hun console…

    Het leuke is dan ook, de nieuwe generatie console ondersteund NIET de oude randapparatuur. Dus we worden dan niet alleen verplicht om voor 1 spel een nieuwe console aan te schaffen, maar ook een compleet nieuw stuur. Maar aangezien de line-up van sturen voor de PS4 zéér weinig tot geen professionele sturen te krijgen zijn, houd het erg snel op.

    Alle andere games boeien mij niet zo zéér op de PS4, en laten we eerlijk zijn? Er zijn op dit moment meer gebruikers op de PS3 als PS4. Dat er een andere game op de PS3 is uitgekomen (Beyond two Souls) hoor ik niemand over klagen die 3 weken voor de PS4 is uitgekomen. En wat is nou echt de big deal? Goh, de PS3 kan toch nog goed gebruikt worden naast een PS4?

    In mijn ogen, dikke bullshit als mensen zeggen, had alleen een PS4 versie uitgebracht. Hetzelfde voor mensen die zeggen, ik koop geen GT6, omdat het geen PS4 versie is. Nogmaals, mensen hebben naast hun PS4 ook een PS3, dus wat is de big deal?

  8.   
    Caroldus_Maximus's avatar

    DeAdSeYe schreef, "
    Alle andere games boeien mij niet zo zéér op de PS4, en laten we eerlijk zijn? Er zijn op dit moment meer gebruikers op de PS3 als PS4. Dat er een andere game op de PS3 is uitgekomen (Beyond two Souls) hoor ik niemand over klagen die 3 weken voor de PS4 is uitgekomen. En wat is nou echt de big deal? Goh, de PS3 kan toch nog goed gebruikt worden naast een PS4?
    In mijn ogen, dikke bullshit als mensen zeggen, had alleen een PS4 versie uitgebracht. Hetzelfde voor mensen die zeggen, ik koop geen GT6, omdat het geen PS4 versie is. Nogmaals, mensen hebben naast hun PS4 ook een PS3, dus wat is de big deal?"

    Ik vind persoonlijk de vergelijking met een Beyond Two Souls niet helemaal opgaan, omdat dit een unieke IP betreft, net zoals bijvoorbeeld The Last of Us dit was. GT6 bood weinig elementen die niet al in GT5 aanwezig waren. Een PS4-release zou dan meer sense maken, omdat je dan bijvoorbeeld een enorme boost in graphics kunt bieden (naast andere unieke PS4-features). GTA 5 was natuurlijk ook geen nieuwe IP, maar ja, die game heeft zo’n breed draagvlak, die had zelfs goed verkocht wanneer deze enkel op de PS2 was gereleased 😉

    Maar goed, eigenlijk beantwoordde je je vraag zelf al; casual racers wachten kennelijk liever op een next-gen racer.

  9.   
    DeAdSeYe's avatar

    Dus, een nieuwe IP mag wel worden uitgebracht op een oude console, maar een bestaande serie niet. Vage redenering!

    Als je zo graag next-gen wilt gamen, moet je aan PC gaming beginnen. Daar kan je genieten van nog hogere resoluties, waar de nieuwe console (in jullie ogen next-gen) nu pas aan 1080p begint, kun je op de PC al 3x 4k ultra HD schermen gebruiken waar je op neerkomt op 12k gaming.

    Een HD7970 (waar een console nog ver onderligt) kan Dirt 3 op medium/high op 12k renderen, wat dus zéér netjes is.

    Laat staan de vrijheid die ontwikkelaars hebben! Waarom denk je in godsnaam dat de console gebaseerd is op PC hardware?

    Dus laat het woordje next-gen maar snel achterwegen!

    Nu terug te komen op GT6 en PS3, ik hoor je niet praten over de randapparatuur die race simulatie gebruiken wat niet werken op een PS4. De line-up race sturen zijn nog niet echt bepaald geweldig, meer de low budget race stuurtjes.

    Ik raad je dan ook even aan om te verdiepen in deze genre, en je zult zelf het antwoord weten. Ik merk gewoon dat gamers zich wat laten beinvloeden door bepaalde aspecten in de media, verkoop praatjes.

  10.   
    nanathan's avatar

    Weinig reclame van gezien.
    Indien het een launchgame voor de Next – Gen was waren de verkopen zoveel hoger geweest :p