Codemasters: DiRT 4 richt zich meer op rally’s

Veel fans van de DiRT-franchise hopen dat Codemasters de serie weer wat meer stuurt in de richting van rally racen en Colin McRae. Langere afstanden om te rijden en uitgestrekte gebieden om door te crossen. De goede, oude tijd zouden we kunnen zeggen.

Voor hen is er goed nieuws, want via Twitter heeft Paul Coleman, Chief Game Designer van de DiRT-games, laten weten dat DiRT 4 meer rally-georiënteerd zal worden:

Formeel is DiRT 4 nog niet aangekondigd, maar Codemasters heeft al stevige hints laten vallen dat een vierde deel in productie is. Wordt vervolgd…

 1.   
  lassieman's avatar

  Gelukkig, ik vond al die andere modes in dirt 3 niet zo geweldig.

 2.   
  Daniel Z's avatar

  DiRT 2 was best aardig, maar de games hebben zich de laatste jaren helaas steeds meer gedistantieerd van rally. Laat DiRT 4 maar volledig rally zijn, dat zou de beste ervaring zijn!

 3.   
  3333/3333's avatar

  En dan alles wat met Ken Block en dat soort amateurs te maken heeft eruit knikkeren!

 4.   
  gamepower's avatar

  E Rommel schreef, "En dan alles wat met Ken Block en dat soort amateurs te maken heeft eruit knikkeren!"

  yep volledig mee eens, gewoon een goede rally game maken! circuit racegames zijn er wel genoeg! ik ben nog steeds bezig met forza 5 en die SP blijft maar duren! maar als deze uit is wil ik voor een jaar geen circuit racegames meer zien! 😉

 5.   
  Alias's avatar

  E Rommel schreef, "En dan alles wat met Ken Block en dat soort amateurs te maken heeft eruit knikkeren!"

  Een amateur is het niet maar ben het wel eens dat heel dat Gymkhana gebeuren niks te zoeken heeft in de DiRT franchise, een lekker uitdagende rally track zie ik liever als een groot stuk asvalt met wat random luchtzakken, schansjes, containers en overige attributen waar je met veel rook omheen moet driften. Afgezien van wat rubber op het asvalt komt er vrij weinig DiRTiness bij kijken. 🙄

 6.   
  DeAdSeYe's avatar

  Codemasters is de laatste jaren een compleet andere weg ingeslagen, nadat vele fans (waaronder ik) Codemasters hebben verlaten, gaan ze nu pas terug naar de oude roots.

  Voor mij is dit al te laat, ondertussen ben ik overgestapt naar andere ontwikkelaars die zich verdiepen in race simulatie.

  Voor mij is de Rally genre in handen van Milestone de gene die achter de vernieuwde WRC serie zit. http://www.wrcthegame.com/ terwijl deze game niet echt bepaald perfect is, maar wel de echte rally gevoel geeft.

  Ook andere games stellen me diep teleur van Codemasters, waaronder ook Grid 2. Wat heb ik een spijt gehad dat ik deze game heb gekocht. F1 serie valt nog enig sinds mee, maar er zijn games die het vele malen beter doen > rFactor, iRacing, Assetto Corsa, Forza, GT. Daarnaast heb je ook nog oudere games die het nog altijd beter doen als heel Codemasters, waaronder GTR en GTR 2, Live for Speed of andere race simulaties.

  Codemasters heeft het allemaal niet meer in handen en richten zich voornamelijk nog op arcade, en dit heeft hun de nek omgedraaid. Ook als ik kijk op de officiële forum van Codemasters (was deze trouwens niet offline gehaald), hoeveel mensen daar klagen over de feit dat Codemasters de laatste jaren is verandert.

  F1 2014 is het nog enig sinds waard, maar er zijn betere games op de markt te vinden, dan heb ik het bijv. over iRacing.

 7.   
  3333/3333's avatar

  Sluit mij volledig met het bovenstaande aan. Codemasters is in loop der jaren compleet andere racegames gaan maken. Vroeger ten tijden van DTM Racedriver en Collin McCrea stonden ze aan de top, nu echt al lang niet meer.

 8.   
  Drzelite's avatar

  Ik weet nog die goede tijd.
  Ik speelde toen Colin Mcrae 2005 helemaal dood op mijn oude Xbox.