Onderdeel Mafia II-studio 2K Czech gesloten

Dat het er binnen de game-industrie niet al te rooskleurig voor staat is oud nieuws. Ditmaal is ontwikkelaar annex uitgever 2K aan de beurt, waar een reorganisatie op het moment in volle gang is. Deze reorganisatie heeft als gevolg dat een onderdeel van 2K Czech gesloten wordt en dat een aantal werknemers helaas zonder baan komt te zitten.

2K Czech was verantwoordelijk voor het in de zomer van 2010 verschenen Mafia II en volgens geruchten was de studio bezig met een opvolger. Een woordvoerder van 2K laat weten wat de gedachtegang achter de reorganisatie is en meldt bovendien dat een deel van de studio naar de V.S. verhuist:

We have relocated and consolidated our 2K Czech team from our Prague facility to centralize resources in our location in Brno. Additionally, we are transferring some development resources from Prague and Brno to 2K headquarters in Novato, CA. This transition will both strengthen the integration of the 2K Czech team with our award winning development teams, and better align cross-functional business practices. As part of this realignment, we are adjusting our staffing levels, resulting in the elimination of some positions.
Of deze reorganisatie ook gevolgen heeft voor de eventuele ontwikkeling van Mafia III wordt niet vermeld.

  1.   
    DeAdSeYe's avatar

    Ah, dit is erg jammer maar we zullen zeker nog een Mafia III zien ben ik 100% van overtuigd. Is Mafia II nu alweer bijna 4 jaar geleden uitgekomen! 😮

    Time fly’s!

  2.   
    Hitman047's avatar

    De studio is niet compleet gesloten, er wordt alleen een afdeling/locatie gesloten.

    2K Czech bestaat uit 2 afdelingen; één in Praag en één in Brno. De studio Praag wordt nu gesloten.

    Een gedeelte van het personeel wordt overgeplaatst naar Brno, en een ander deel van het personeel en het werk wordt overgeheveld naar de studio in Californië.

    Wat dit precies betekend voor de werknemers en eventuele games (zoals Mafia 3, waar de afdeling in Praag volgens de geruchten aan werkte) is niet bekend.

  3.   
    GamerJaime's avatar

    DeAdSeYe schreef, "Ah, dit is erg jammer maar we zullen zeker nog een Mafia III zien ben ik 100% van overtuigd. Is Mafia II nu alweer bijna 4 jaar geleden uitgekomen! 😮
    Time fly’s! "

    Ik hoop het. Het duurt echt veel te lang eer we daar wat van horen.

  4.   
    Caroldus_Maximus's avatar

    ”Hitman047″ schreef, "De studio is niet compleet gesloten, er wordt alleen een afdeling/locatie gesloten.
    2K Czech bestaat uit 2 afdelingen; één in Praag en één in Brno. De studio Praag wordt nu gesloten.
    Een gedeelte van het personeel wordt overgeplaatst naar Brno, en een ander deel van het personeel en het werk wordt overgeheveld naar de studio in Californië.
    Wat dit precies betekend voor de werknemers en eventuele games (zoals Mafia 3, waar de afdeling in Praag volgens de geruchten aan werkte) is niet bekend."

    Verkeerd geformuleerd, excuses.

  5.   
    Tom 2.0's avatar

    Ik vind Mafia II nog steeds grafisch één van de mooiste games van de PS3 / Xbox 360 generatie. Ik kan me nog herinneren dat ik gewoon rondreed in de besneeuwde stad, alleen om alle details te zien. Zonde dat deze studio het toch niet zo goed doet.

  6.   
    GamerJaime's avatar

    ”Tom 2.0″ schreef, "Ik vind Mafia II nog steeds grafisch één van de mooiste games van de PS3 / Xbox 360 generatie. Ik kan me nog herinneren dat ik gewoon rondreed in de besneeuwde stad, alleen om alle details te zien. Zonde dat deze studio het toch niet zo goed doet."

    Eens. En de stad leefde ook zo ontzettend. Ik zal het begin van die game nooit vergeten, dat je met kerst door de besneeuwde stad loopt en ieder personage met iets bezig is. Of dat moment dat er meegezongen wordt met de radio. Gewoon van die kleine momenten die 4 jaar geleden (en nog steeds wel) fantastisch zijn!

    Echt een meesterlijke game! Ik kan niet wachten om te zien wat ze met Mafia 3 op de Next Gen gaan doen!