Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain is honderden keren groter dan Ground Zeroes

Dat Ground Zeroes slechts een opwarmertje is voor The Phantom Pain, blijkt eens te meer. Volgens Metal Gear-bedenker Hideo Kojima zal de open wereld van The Phantom Pain namelijk niet twee keer, niet tien keer en zelfs niet honderd keer, maar honderden (meervoud!) keren zo groot worden als die van Ground Zeroes.

Op Twitter laat Kojima weten:

Ground Zeroes has a relatively small field compared to the main game, which is hundreds of times larger.
Toch hoeven we ons geen zorgen te maken, want Kojima vertelde eerder al dat de open wereld van Ground Zeroes een “enorm volume” heeft. We kunnen ons amper voorstellen hoe groot The Phantom Pain dan zal worden… Gaat de veelgehoorde videogame-slogan “The world is your playground” dit keer misschien echt op?

  1.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Dus zelfs mogelijk groter dan Skyrim of DayZ ?

    Wel de grote problemen met zulke werelden zijn vaak dan dat er niks te doen is, dat het landschap ook zo levenloos saai uitziet. Dus ik hoop ook zeer erg dat ze net zoals in Skyrim of Grand Theft Auto V / Red Dead Redemption alles toch wat interessant weten te houden door veel random of quests events erin stoppen.

  2.   
    soldierarjan's avatar

    Dit moet ik eerst zien en dan pas geloven honderden keren groter dat klinkt heel erg overdreven, wat het waarschijnlijk ook is.
    Toch kijk ik erg uit na deze games.

  3.   
    The Snelle's avatar

    een game om naar uit te kijken 🙂

  4.   
    toqeer's avatar

    moet wel heel wat zijn dan ben benieuwd 😛

  5.   
    3333/3333's avatar

    ”DutchGamer-W-“ schreef, "
    Wel de grote problemen met zulke werelden zijn vaak dan dat er niks te doen is, dat het landschap ook zo levenloos saai uitziet.
    "

    Dit zien we inderdaad veel te vaak. De hele manier waarop de grootte van een spelwereld tegenwoordig als marketing wordt gebruikt is compleet achterhaald. Er zijn al genoeg games met oneindig grote werelden. Maar nu nog een game met een grote én sfeervolle wereld, waar écht veel te doen.

  6.   
    BABI-PANGPANG's avatar

    Wat voor een kleinschalige game moet Ground Zeroes dan wel niet zijn?

  7.   
    pongolesi's avatar

    Is eigenlijk al bekend hoe deze game (Ground Zeroes) wordt uigegeven? Wordt het echt een disc-based retail game of een soort downloadbare prequel voor een zacht prijsje?