Telltale: Walking Dead: Season 2 wordt niet zachtaardiger omdat je met een kind speelt

Vandaag is de eerste episode van het tweede seizoen van Telltale’s The Walking Dead voor de pc verschenen. De ontwikkelaar verzekert ons dat de game niet zachtaardiger zal worden omdat de speler met een kind gaat spelen. Verwacht dit seizoen dus weer veel ranzige slachtingen en bijna-doodervaringen.

Hoewel protagoniste Clementine natuurlijk een stuk fragieler is dan voorganger Lee Everett, vormt dit geen reden voor Telltale om zich in te houden op het gebied van ranzigheid. Dit zou niet realistisch zijn, aldus Telltale:

Yes it makes us uncomfortable, but in the best way possible. Uncomfortable, yes. Hesitation, no. You play as this little girl, but the world doesn’t care. At this stage in The Walking Dead universe, the fact that you’re without Lee and that you’re not a very physical, super-powered person doesn’t mean that the world is going to be any nicer or kinder. The other survivors and zombies in general do not care that you’re a little girl…it makes you have to consider things from a different perspective.
De manier waarop je als Clementine met andere overlevenden interacteert, zal natuurlijk wel anders zijn, vanwege het feit dat zij logischerwijs een andere uitstraling heeft dan haar imposante voorganger. Ten slotte laat Telltale weten dat ‘vertrouwen’ het centrale thema van dit nieuwe seizoen zal zijn.

Hier op de redactie zitten een aantal grote fans van de serie die niet kunnen wachten om het tweede seizoen van The Walking Dead in te duiken. PlayStation 3- en Xbox 360-bezitters kunnen de eerste aflevering ‘All that Remains’ vanaf morgen downloaden.

  1.   
    soldierarjan's avatar

    Ik ga wachten tot heel seizoen uit is en dan een ruk door spelen op me vita.
    en is maar goed ook dat niet softer is geworden dat zou groot deel van ervaring al weg halen.

  2.   
    Kill Gamer 01's avatar

    Ben benieuwd naar seizoen 2.

    Maar ook ik ga pas beginnen met spelen zodra episode 1 t/m 5 zijn uitgebracht. Ik had Episode 1 op release gekocht en die had ik uitgespeeld. Een paar maanden later haalde ik ook episode 2 en die had ik ook uitgespeeld. Toen ik met episode 3 wilde beginnen was ik in de war met de game en de TV serie waardoor ik het verhaal kwijt was. In december 2012 kwam episode 5 uit en had toen in 1 dag episode 1 t/m 5 achter elkaar gedaan en dat was veel beter.

  3.   
    nunen007's avatar

    Ik ga niet wachten tot alle 5 de episodes uit zijn. Daar heb ik geen geduld voor. 😳

  4.   
    Jarek's avatar

    Hier op de redactie zitten een aantal grote fans van de serie die niet kunnen wachten om het tweede seizoen van The Walking Dead in te duiken.

    Niet alleen op de redactie. Er is in ieder geval ook één bezoeker een groot fan van de serie. 8)

  5.   
    GamerJaime's avatar

    ”nunen007″ schreef, "Ik ga niet wachten tot alle 5 de episodes uit zijn. Daar heb ik geen geduld voor. 😳 "

    Daar zit ik dus ook mee. Jammer dat het zo lang duurt eer alle afleveringen uit zijn maar van de andere kant is het met die cliffhangers ook vreselijk om te moeten wachten tot het vervolg verschijnt. En zoals KillGamer01 ook al zegt, je moet het uiteindelijk ook niet door elkaar gaan halen want de TV serie gaat ook weer verder in Februari.

    Lastig, lastig, lastig. Maar ik ga me denk ik toch proberen te beheersen.

  6.   
    Leon 2.0's avatar

    Het vorige seizoen heb ik afgewacht tot alle episodes er waren en dat was toch wel erg fijn. Ben nu ook van plan om weer te wachten tot alle vijf episodes verschenen zijn, zodat ik het alles in een paar dagen uit kan spelen. Op die manier zit je véél beter in het verhaal. 🙂

  7.   
    GamerJaime's avatar

    ”Leon 2.0″ schreef, "Het vorige seizoen heb ik afgewacht tot alle episodes er waren en dat was toch wel erg fijn. Ben nu ook van plan om weer te wachten tot alle vijf episodes verschenen zijn, zodat ik het alles in een paar dagen uit kan spelen. Op die manier zit je véél beter in het verhaal. 🙂 "

    Inderdaad ja. Je hebt een veel langere game en geen last van de cliffhangers. Maar toch is het verdomd verleidelijk als je links en rechts hoort hoe goed het is. 😛

    En daarbij ik heb seizoen 1 alweer een paar maanden geleden meerdere keren uitgespeeld en nu seizoen 2 op het punt staat om uit te komen begint het toch een beetje te kriebelen. Ik wil gewoon weten hoe het verder gaat. Bij seizoen 1 ging dat wachten me veel makkelijker af omdat ik toch niet bekend was met deze game. Alleen met de TV serie. Nu zit ik ook helemaal in de game, en dat maakt het uitstellen toch lastiger.