Super Smash Bros. verschijnt mogelijk in de lente van 2014

Fans van de serie hebben er even op moeten wachten, maar eindelijk komt er weer een nieuwe Super Smash Bros. Het nieuwe deel, dat geen subtitel draagt, zal verschijnen voor zowel de Nintendo 3DS als de Wii U. Onder andere Mario, Link, Donkey Kong, Samus, Kirby, Fox, Pikachu, Bowser en Pit zullen van de partij zijn. Gloednieuwe personages zijn de Villager uit de Animal Crossing-serie en Mega Man.

Hoe lang we op de game moeten wachten is niet helemaal duidelijk, maar een recent gerucht lijkt te hinten naar een release in de lente van 2014. Volgens Bernd Fakesch, algemeen manager bij Nintendo Duitsland, verschijnen Mario Kart 8 en Super Smash Bros. in de lente. Deze releaseperiode was al bekend voor de nieuwe Mario Kart, maar dit is voor het eerst dat een woordvoerder van Nintendo een globale datum op Super Smash Bros. plakt.

Uiteraard meldt Nintendo inmiddels dat het slechts een gerucht en speculatie betreft, dus we moeten het nog even houden op “ergens in 2014”.

  1.   
    firehopper211's avatar

    De vraag is nog maar te weten of beide versies tegelijk uitkomen of dat we apart van elk op een andere datum krijgen. Ook naarmate van de hoeveelheid screenshots, videos en informatie die worden vrij gegeven, kan de kans bestaan dat het nog weleens wordt uitgesteld. Maar ik verwacht zo hoogst dat die in 2014 uitkomt.

  2.   
    bullet0verdose's avatar

    hopelijk komt hij dan!!! ๐Ÿ˜†

  3.   
    Noice!'s avatar

    Het zou voor Nintendo intern erg goed uitkomen als deze zo 1 tot 2 maanden voor het einde van het fiscale jaar uit zou komen. Dan weten ze precies waar ze staan. Mario kart en in mindere mate Smash Bros hebben de potentie om consoles te verkopen en laat het duidelijk zijn dat dat hard nodig is. Het ontbreekt de Wii U eigenlijk niet eens meer aan slechte games, of een slechte line up…er is genoeg te doen…de U heeft gewoon een slechte naam gekregen. Maar Nintendo heeft met de 3ds laten zien dat ze vanuit een underdog positie er mooi terug kunnen komen en ik hoop dan ook met heel m’n gamershart dat het ze nog eens lukt.
    Ikzelf was aanvankelijk erg kritisch op de U en ik krijg met regelmaat mensen over de vloer die dezelfde kritiek uiten die ik ooit gaf. Die kritiek is vaak gebaseerd op slechte informatie en verstomd direct als ik de mogelijkheden en de games van het apparaat heb geshowcased. De beste reclame voor de Wii U is een kwartiertje Mario 3D, The Wonderful 101, Pikmin, Zelda of Sonic…mensen moeten de U live zien, de gamepad zelf vasthebben en het plezier ervaren voordat ze beseffen wat Wii U eigenaars al lang weten.
    De PS4 en One brengen elk hun eigen ding, maar zijn toch vooral ook erg vergelijkbaar…de U doet iets compleets anders en ze doen het goed! Het enige minpunt is dat Nintendo het niet over weet te brengen naar de consument toe. Naast dat de U games grafisch echt verbluffend zijn itt wat velen denken, brengt de U “plezier” terug naar de console, iets wat ik al tijden echt miste.

  4.   
    Johan L's avatar

    Lente 2014 kan ik me iig niet voorstellen. In dezelfde periode als Mario Kart en Donkey Kong? Nintendo moet ook iets in de zomer hebben ๐Ÿ˜›

  5.   
    Aprotodon's avatar

    Goeie tijden met Super Smash Bros Melee op de Gamecube komen naar boven drijven ๐Ÿ˜† Hopelijk word 2014 een fantastisch game jaar voor Nintendo.