Potentiële artwork Alien: Isolation toont cover en ruimtestation

Herinneren we ons de zure smaak van Aliens: Colonial Marines nog? Gelukkig kwam eind oktober naar buiten dat uitgever SEGA zou hebben geleerd van eerdere fouten en beterschap belooft bij de release van een volgende Alien-game. Prompt kwam er een titel naar buiten: Alien: Isolation. Vandaag zijn er een tweetal afbeeldingen via NeoGAF uitgelekt die wellicht aan deze nieuwe titel kunnen worden gekoppeld.

Zoals bekend gaat het gerucht dat Alien: Isolation zal gaan draaien om Amanda Ripley. Juist, de dochter van Ellen Ripley, de heldin die in de films zo memorabel werd vertolkt door Sigourney Weaver. De game zal zich naar het schijnt gaan afspelen op een ruimtestation (zie afbeelding) waar Ripley het voornamelijk tegen cyborgs en (menselijke) soldaten zal moeten opnemen. Daarnaast gaat het gerucht dat er slechts één Alien op het station aanwezig is, waardoor al snel de beklemmende sfeer van de eerste Alien-film van regisseur Ridley Scott te binnen schiet.

Zou Alien: Isolation een actiegame met survival horror-elementen worden? Het blijft op dit moment natuurlijk puur speculatief. Wat we wel weten is dat Gearbox ditmaal niet aan het roer staat, maar dat de ontwikkeling in handen ligt van Creative Assembly die we natuurlijk kennen van de Total War-serie. Het enige dat we nog missen is een officiële aankondiging van de game. We wachten gespannen af.

[SCREENSHOTS]

 1.   
  gatemaster64's avatar

  als dit maar niet weer zo’n flop wordt als de laatste alien game was!

 2.   
  SN0WIE's avatar

  Alien game met een horror survival element? Dat klinkt echt heel vet. Al had ik toch liever een goede game die zich een beetje rond alien 2 (de film) afspeelde.

 3.   
  )GN(-Erik's avatar

  Heb al geen vertrouwen meer in Alien/Predator games want de laatste paar waren niet echt boeiend 🙁

 4.   
  scarface123's avatar

  )GN(-Erik schreef, "Heb al geen vertrouwen meer in Alien/Predator games want de laatste paar waren niet echt boeiend 🙁 "

  ik vond Alien VS predator wel een goede game maar die erna uit kwam was echt slecht

 5.   
  bullet0verdose's avatar

  hopen dat dit beter is dan de vorige!!