Enquête Ubisoft wijst op losstaande piratengame

Assassin’s Creed 4: Black Flag was een piratengame in hart en nieren. Dat dit Ubisoft goed is bevallen, blijkt wel uit het feit dat het Franse bedrijf momenteel overweegt om een compleet losstaande piratenfranchise op te starten.

In een enquête die Ubisoft naar een select groepje gamers heeft gestuurd, wordt gehint naar zo’n losstaande piratengame. Ook wordt gevraagd hoe belangrijk de speler een aanpasbaar personage, schip en hideout in zo’n game zou vinden. Bovendien wordt deelnemers gevraagd of ze het liefst een piratengame zouden willen spelen die zich grotendeels afspeelt op het land, of dat ze juist liever het leeuwendeel deel van de tijd de zee bevaren. Tot slot hintte Ubisoft naar multiplayer naval-missies.

Daarnaast werd in de enquête aandacht geschonken aan de toekomst van Assassin’s Creed. Zo werd deelnemers gevraagd of ze nog tips hebben voor de franchise en of ze interesse zouden hebben in een eigentijdse held.

Kortom: het creatieve team van Ubisoft draait op volle toeren en wij kunnen enkel benieuwd zijn waar de Franse uitgever ons in de toekomst mee gaat verrassen.

 1.   
  Daan's avatar

  Ik zeg: doen!

  Al vind ik nog een deel in AC-setting ook niet erg. 😳

 2.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Ik zeg ook doen, ik heb nog nooit een (over) complete piraten game gespeeld dan dat ik heb mogen aanschouwen in AC Black Flag.

  Als het kan wil ik wel hierna wel een andere setting zien. Want omdat we al een echt complete caribbean ervaring/setting hebben in de AC universum lijkt me het meer van het zelfde te worden als er nog eentje uitkomt.

  Ik zou hierna zo graag naar Japan gaan om een keertje te spelen met een vrouwelijke Assassin Shao Jun,
  of naar Rusland te gaan om in de voeten te stappen van de andere legendarische Assassin Nikolai Orelov.

  Want beide komen voort in de Assassin’s Creed universum, maar we hebben nog geen volledige games van hun kant kunnen spelen.
  Dus dit zou een mooi excuus zijn om door te gaan naar een andere setting.

 3.   
  GamerJaime's avatar

  Ik blijf mezelf ook maar herhalen maar ik blijf ook hopen op een AC deel in Japan. Als dat gebeurt spring ik een gat in de lucht! Samurai, Ninja’s, die Japanse cultuur! Dat kan niet anders dan focking AWESOME worden! PLEASE UBISOFT, PLEASE!!! 🙄

 4.   
  Ghostgamer's avatar

  ja nog een piraten game zou geweldig zijn met meer landen eigenlijk heel de wereld als dat mochelijk is 😛 en lieft zee gevechten in de mutiplayer 😀

 5.   
  HashtagMcSwag's avatar

  Dan wil ik wel nog meer pistolen tegelijk kunnen dragen en zo’n leipe Pirate musket(2handed gun) erin hebben 😀

 6.   
  ShadyXL's avatar

  GamerJaime schreef, "Ik blijf mezelf ook maar herhalen maar ik blijf ook hopen op een AC deel in Japan. Als dat gebeurt spring ik een gat in de lucht! Samurai, Ninja’s, die Japanse cultuur! Dat kan niet anders dan focking AWESOME worden! PLEASE UBISOFT, PLEASE!!! 🙄 "

  Ik ook 😀 Dus zoiets, zoiets, zoiets en zoiets. Wacht ik al jaren op.