Thief-ontwikkelaar: verschil tussen pc en consoles is veel kleiner geworden

Jean-Normand Bucci, de art technical director van Thief, heeft laten weten dat het verschil tussen de pc en consoles met de PlayStation 4 en Xbox One “gigantisch” is afgenomen. Hiermee ontkent hij uitspraken van enkele van zijn collega’s, die beweerden dat de next-gens weinig effect hebben op het gat tussen de pc en consoles.

Bucci laat weten dat de voordelen legio zijn:

The new consoles are very strong, very powerful. They allow for much more than what a console gamer is used to. The gap between PC and next gen has massively reduced for sure. The new consoles and high-end PC offer better frame rate, higher resolution, and many new features along with DX11 support.
Volgens Bucci blijft de pc-versie van Thief grafisch superieur, maar op het gebied van content en gameplay moeten alle platformen hetzelfde gaan bieden:
There are many differences in power and architecture between current and next gen. The main features of the new consoles will be exploited to its full extent, let’s just think about all the processing power and memory available. One generation is DX9, where the other is DX11. You can expect more exhaustive high-end effects on the new consoles. Obviously, the 1080P resolution will also enhance your experience. The PC and next gen versions of the game will be the most impressive when it comes to visuals, although the team are working hard to ensure that the content and gameplay are the same across both platforms.
Bucci gaat vervolgens nog dieper op de technische details in en praat onder andere over de FOV slider, Parallax Occlusion Mapping, Contact Hardening Shadows, Contact Hardening Screen-Space Reflection, Phong Tesselation, Bokeh DOF en andere exotische termen. Ben je niet vies van wat technische prietpraat, check het volledige interview dan op IGN.

  1.   
    lassieman's avatar

    Het verschil in performance is misschien nog wel groot en wordt natuurlijk alleen maar groter. Maar nu is de architectuur hetzelfde waardoor de consoles eigenlijk een soort pc’s zijn.

  2.   
    3333/3333's avatar

    Next-gen consoles zijn in feite low-end pc’s, het gat zal dus vooral toenemen.

  3.   
    N-Sortin's avatar

    Ik heb liever een console voor games dan een pc voor games, ook met wegvallen bij pc van het spel om iets te noemen.

    Sorry verbeterd 😳

  4.   
    H4RDSTYLE's avatar

    ”GN4″ schreef, "Ik heb liever een console voor games dan een pc ook met wegvallen van het spel op iets noemen."

    uhm, wat?

  5.   
    MaxDamage_NL's avatar

    ”GN4″ schreef, "Ik heb liever een console voor games dan een pc ook met wegvallen van het spel op iets noemen."

    Wat een mooi onderbouwde reactie!
    Helemaal mee eens, meneer heeft vast een universitaire opleiding Nederlands gevolgd.

    Het “eeuwige console vs pc” gevecht is overigens vooraf al beslist, voor een soortgelijke prijs bouw je een PC.
    Tuurlijk is niet iedereen daartoe instaat en kan ik het enigszins begrijpen wanneer men hier geen tijd/zin in wil steken.
    Het argument dat wel door de loop van de jaren ontkracht is is het gebruiksgemak, hedendaags heb je genoeg manieren om je PC met een controller aan je TV te hangen en vervolgens bijvoorbeeld Steam’s big picture oid te draaien.

    Nu nog hopen dat de SteamBox een degelijk alternatief wordt voor de gemiddelde …, erm, weet nog steeds niet hoe ik ze moet noemen.

  6.   
    Goregash's avatar

    Misschien moeten ze hun PC’s daar es gaan upgraden? PC’s zullen altijd beter zijn dan consoles omdat deze geupgrade kunnen worden ten alle tijden. De harde schijf in bijvoorbeeld de ps4 is nu al de bottleneck

  7.   
    JV0472's avatar

    Tuurlijk zal de pc altijd krachtiger blijven, het zo verdomd jammer zijn moest dat niet zo zijn daar je met gemak 300-400 euries kan uitgeven voor een graka. Dat deed ik vroeger ook genoeg hoor; 8800 gts, gtx 295, gtx 580 en nu een gtx 670.. Het verschil is echter dat op de dag van vandaag je voor al dat geld maar weinig terug krijgt; slechte ports en optimalisatie vb.

    Bovendien is een console gwn zo gebruiksvriendelijker, bij de PC hoef je de game eerst te installen en te patchen, drna de settings tweaken en als het helemaal tegenvalt mag je nog googlen naar een bepaalde foutcode.. Voor dit alles krijgt men uiteraard mooiere grafix terug.

    Bovendien spelen veel games gwn leuker met een controller, dus zetten veel mensen hun pc naast de tv maar das dan weer te groot/lomp dus bouwen we nu lekker mini-itx kastjes en dan zit je ook rap aan het dubbelen van een console. Conclusie is dus ondanks dat ik over beide beschik ik voor veel games toch ook geneigd ben ze voor de PS4 te kopen 🙂