Mogelijk verschijnen er twee Jungle Book-films

Een maandje geleden werd al bekend dat Disney aan de slag gaat met een nieuwe Jungle Book-film. We kennen natuurlijk de klassieke tekenfilm uit 1967 over een jongetje dat leeft tussen de dieren in de jungle, maar bij deze film zou het juist gaan om een live action variant gebaseerd op het originele boek van Rudyard Kipling. Disney heeft Justin Marks de taak gegeven om het scenario te schrijven en Jon Favreau (Iron Man 3) zal de film gaan regisseren.

Lees hieronder wat Jon Favreau over de film had te vertellen:

“Ik kan er nog niet veel over zeggen, maar het is een interessante versie van het verhaal, en de hoop is om een familiemerk opnieuw te lanceren met bepaalde mythische elementen. Het is mijn eerste echte familiefilm sinds Elf, en er zijn actie-elementen en visuele effecten waarvoor ik denk dat mijn ervaring met de Iron Man films erg nuttig is.”

Disney krijgt er echter nog wat concurrentie erbij, want Warner Bros. wil nu ook gaan beginnen aan een een live action versie van The Jungle Book. Het boek van Rudyard Kipling is publiek domein, dus beide filmstudio’s kunnen in principe het boek verfilmen. Het scenario van de film wordt geschreven door Callie Kloves en de film wordt geproduceerd door Steve Kloves (Harry Potter). Regisseur Alejandro Gonzales Inarritu is nu ook met Warner Bros. over het project in gesprek.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren