Gamersnet.nl

GN Poll: Assassin’s Creed moet een jaartje overslaan

De game-industrie staat niet stil, waardoor gamers op elk moment van de dag genoeg gespreksmateriaal hebben. Maar net als elk organisme dat gezegend is met een brein verschillen gamers vaak van mening, dus discussiëren ze heel wat af. Elke twee weken geeft GamersNET al die mensen de mogelijkheid om zich helemaal uit te leven en hun ongezouten, ongecensureerde en keiharde mening te geven over een nieuwe poll, zelfs al mondt dit soms uit in felle discussies waarbij bloed niet wordt geschuwd. Maar eerst blikken we even terug op de poll van vorige keer, om te kijken welke partij deze keer de overhand had.

Sinds eind vorige maand ligt de PlayStation 4 eindelijk in de winkels. Er is ontzettend veel vraag naar deze eerste next-gen console, zeker nu de Xbox One is uitgesteld, en duizenden Nederlanders en Belgen hebben het apparaat reeds in huis. Behoor jij tot deze groep early adopters? Of wacht je liever nog even, bijvoorbeeld tot er meer games beschikbaar zijn of de console in prijs is gedaald? Wij waren benieuwd en vroegen jullie daarom: “Wanneer haal jij de PlayStation 4 in huis?” De uitslag is verdeeld. Zo’n één op de vijf bezoekers heeft de console op de releasedag in huis gehaald, terwijl de helft zijn aankoop nog even uitstelt. Bijna 30 procent van de stemmers weet nu al zeker dat de PlayStation 4 zijn huis nooit in zal komen. Een greep uit jullie reacties:

DeAdSeYe:

Als ik de PS4 haal is het pas eind 2014 begin 2015 of nooit. Ditzelfde geldt ook voor de Xbox One. Ik heb het niet zo op apparaten met limieten, ik blijf altijd een trouwe PC gamer. PC kost misschien wel meer maar daarom koop ik ook jaarlijks nieuwe onderdelen en verkoop ik de oude hardware door met kassa bon voor garantie in orginele doos. Dat geld wordt weer gelegd bij nieuwe hardware en op jaar basis geef ik 300 a 400 euro uit aan nieuwe hardware. Jaarlijks kan ik alle games goed spelen op het hoogste grafisch niveau en daarnaast betaal ik niet meer als een console gamer. De meeste games koop ik voor €30 á €40 per game wat bij de console op €60 á €70 ligt. Dat compenseert zich met het kopen van de hardware, dus op jaar basis gerekend betaal ik bijna hetzelfde als een console gamer.
Daarnaast kun je genieten van jaarlijkse next-gen hardware en geen limieten, mod support en mooier grafisch niveau. De PC ondersteund al 12k gaming, en wanneer de 4k schermen goedkoper worden gaat weer een grote voordeel naar de PC. De PS4 mag misschien ook 4k ondersteund maar dat geldt alleen voor video’s en niet voor gaming. Daarom ga ik geen console halen, het zijn voor mij apparaten die limieten hebben!
SuperDre:
Op zijn vroegst wanneer alle multimedia toevoegingen zijn gedaan, zoals DLNA en afspeelmogelijkheid van 3D bluray’s.. op dat gebied is de PS3 nog steeds beter dan de PS4 en dus is er voor mij geen reden om over te stappen op de PS4.. tevens heb ik nog zoveel ongespeelde PS3 games dat ik zeker nog wel een jaartje op 2 kan uithouden.. Mocht de PS4 moveable subtitles krijgen (zodat je bv subtitles in een 21:9 formaat kunt pushen zoals bijna elke philips blurayspeler inmiddels kan), dan zal die toch wel eerder gaan komen..
OllieDenZotn:
Momenteel zal ik me zelf geen ps4 aanschaffen. Mijn X1 staat al een tijdje gepre-ordered en nog een console er bij nemen zou voor mij te duur zijn. Alsook vond ik de exclusives me helemaal niet aanspreken. Misschien dat ik volgend jaar alsnog een ps4 koop, als er wat betere exclusives op de markt komen!
Check CrewGrounds voor de meningen van de redacteuren van GamersNET.


Nieuwe stelling
Ondanks het feit dat Assassin’s Creed 4 een prima game is, vinden steeds meer mensen dat elk jaar een nieuw deel iets te veel van het goede is. Daarom opperen sommigen voor een “tussenjaar”: een jaar waarin geen nieuwe Assassin’s Creed verschijnt, zodat Ubisoft extra lang de tijd heeft om een extra goed nieuw deel te maken. Lijkt jou dit een goed idee? Of vind je dat Ubisoft genoeg vernieuwt per deel en kijk je daarom elk jaar weer met smart uit naar het nieuwste Assassin’s Creed-avontuur? Laat het ons weten door je mening te geven over de stelling van deze week:

Assassin’s Creed moet een jaartje overslaan

Laat het ons weten door op de poll te stemmen en vergeet niet hieronder een reactie achter te laten. Misschien verschijnt jouw mening dan over twee weken wel in het volgende GamersNET Poll-artikel! Alvast bedankt voor het stemmen, wij zijn benieuwd naar de uitslag.