PlayStation Plus Game v/d Maand: Resogun


Iedere maand krijgen PlayStation-bezitters die tevens een abonnement hebben op de online service PlayStation Plus, gratis games tot hun beschikking die de Instant Game Collection aanvullen. Sony Computer Entertainment schotelt hen elke maand een selectie titels voor met een metacritic-score van 70+. PlayStation 3-games, PlayStation Vita-games én straks titels voor de PlayStation 4. In deze rubriek tonen wij de PlayStation Plus ‘Game van de Maand’ en de rest van de maandelijkse update.

Deze maand: Resogun voor PlayStation 4. De nieuwe console van Sony is net uit en we kiezen dan ook direct een PlayStation Plus-titel voor de PlayStation 4. Het bedrijf heeft naast Resogun ook Contrast gratis aangeboden voor Plus. Resogun is ontwikkeld door Housemarque, die we kennen van Super Stardust. Echter, dit keer vlieg je in een ruimteschip door 2D-levels en je moet uiteraard proberen in leven te blijven terwijl je van alle kanten beschoten wordt. De bewegingen die je kunt maken zijn naar links, rechts, boven en beneden. Resogun is echter niet volledig 2D, want de levels lopen niet in een rechte lijn door, maar elk level is een cilinder waar je omheen draait. Zo kun je anticiperen op vijanden die je van de verte al aan ziet komen.

Naast het niet doodgaan en vijanden vernietigen kun je ervoor kiezen tot tien mensen te redden, die vrijkomen na het kapot schieten van ‘Keepers’, die een groene gloed om zich heen hebben. Ben je niet op tijd, dan sterft het groene mensje. Ben je wel op tijd, dan verkrijg je extra punten. Die extra punten kun je goed gebruiken, want het uitspelen van een level is leuk, maar de beste highscore halen binnen je vriendenlijst is natuurlijk veel beter! Resogun biedt snelle gameplay, verschillende upgrades voor je wapen, bommen, een boost, een groene straal genaamd ‘Overdrive’ en drie te kiezen ruimteschepen. Net als Super Stardust is Resogun ouderwets chaotisch, schitterend en draait de game duidelijk op 60fps.

Resogun krijgt op GamersNET nog een review, maar de game is deze maand de meest daverende Plus-game en is daarom de PlayStation Plus Game van de Maand.

Benieuwd naar de andere PlayStation Plus-titels in december? Onderstaande games zijn ook te downloaden. Welke gaan jullie spelen? Tot volgende maand!

GamePlatform
ContrastPlayStation 4
GRID 2PlayStation 3
Guacamelee!PlayStation 3, PlayStation Vita
Grand Theft Auto: Liberty City StoriesPlayStation Vita
Sonic & All-Stars Racing TransformedPlayStation Vita

  1.   
    Goldcobra's avatar

    Ah, nu begrijp ik hoe dat mensen redden werkt

  2.   
    Fawaka-W's avatar

    Ik speel dit spel nu al een tijdje, maar echt een top game! ik zit nu op niveau 3 en het begint erg moeilijk te worden nu haha.