EA bezig met open-world Star Wars-game?

Vorige week kwam al naar buiten dat de Star Wars-deal tussen EA en Disney maar liefst tien jaar stand zou gaan houden. Deze openbaring zette de geruchtenmachine natuurlijk direct in gang. Dat de reboot Star Wars: Battlefront op komst is, was natuurlijk al bekend. Maar er zijn inmiddels bewijsstukken opgedoken die suggereren dat EA met een open-world game bezig is die zich in het Star Wars-universum moet gaan afspelen.

In september werd er een vacature voor een directeur animatie voor een grote next-gen open-world game bij EA Canada ontdekt. De desbetreffende recruiter liet via Twitter weten dat het om een Star Wars-game gaat. EA had deze studio echter nooit gelinkt aan de bestaande deal. Battlefront-ontwikkelaar DICE, Visceral Games (Dead Space) en BioWare (Mass Effect) werden eerder wel genoemd. De eerder genoemde vacature maakte echter wel melding van “multi-site development”, daarnaast zijn er diverse vacatures bij zowel EA Canada als Visceral opgedoken die veel overeenkomsten met elkaar vertonen.

Het zou dus zomaar kunnen dat Visceral en EA Canada aan dezelfde open-world game bezig zijn. Op het eerste gehoor klinkt een open-world game in het Star Wars-universum als muziek in de oren. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

  1.   
    LegendJordy's avatar

    Dat zou echt heel gaaf zijn !

  2.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Kent iemand de pc game Star Wars Galaxies nog? (+ wat uitbreidingen)
    Dat was ook een thema bassed massieve multiplayer online role-playing game die helaas maar voor een paar jaar mee ging voordat die game ook ten onder ging.

    Hopelijk maakt EA er iets goed van.

  3.   
    GamerJaime's avatar

    JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!! Mijn gebeden worden verhoord!! ๐Ÿ˜€

  4.   
    DeAdSeYe's avatar

    Gamer4Ever-NL schreef, "Kent iemand de pc game Star Wars Galaxies nog? (+ wat uitbreidingen)
    Dat was ook een thema bassed massieve multiplayer online role-playing game die helaas maar voor een paar jaar mee ging voordat die game ook ten onder ging.
    Hopelijk maakt EA er iets goed van. "

    Open world/sandbox games is niet hetzelfde als een MMORPG. Je hebt ook single-player open world/sandbox games waarbij MMO of RPG helemaal niet ter sprake komt… ๐Ÿ™‚

  5.   
    MrFakeSmile's avatar

    Als het zo speelt als the force unleashed/assasins creed zou dat mega vet zijn ๐Ÿ˜€