Gran Turismo 6 bevat microtransacties

Veel gamers kijken vol verwachting uit naar 29 november, de dag dat de PlayStation 4 ook in Nederland in de winkels komt te liggen. Je zou bijna vergeten dat er ook nog gewoon nieuwe titels voor de PlayStation 3 verschijnen en één daarvan is Gran Turismo 6. Nu heeft Sony bekendgemaakt dat deze simulatieracer gebruik zal maken van microtransacties. Het zal mogelijk zijn om 500.000, 1 miljoen, 2,5 miljoen en 7 miljoen credits te kopen waarmee je nieuwe auto’s en onderdelen in het spel kan kopen.

Hoewel er nog niet bij heeft verteld hoeveel geld we neer moeten leggen voor deze credits, heeft men met onderstaande afbeelding wel een indruk gegeven wat voor wagens je allemaal kunt kopen met één miljoen credits.

Daarnaast heeft Sony onthuld dat pre-orders via de PlayStation Store het Precision Pack als extraatje zullen krijgen. Met dit pakket krijg je direct de beschikking over de volgende vijf bolides:

GT-R NISMO GT3 15th Anniversary Edition
R8 LMS ultra 15th Anniversary Edition
Corvette Stingray (C7) 15th Anniversary Edition
Model S Signature Performance 15th Anniversary Edition
Viper GTS 15th Anniversary Edition
Gran Turismo 6 ligt vanaf 6 december in de winkels en verschijnt exclusief voor de PlayStation 3.

  1.   
    3333/3333's avatar

    Leuk…

    Hoef je dat hele spel niet meer te spelen om die auto’s te krijgen. Volledig doel van de game wordt op deze manier teniet gedaan. Slechte zaak.

  2.   
    Daan's avatar

    Zucht, microtransacties.

    Zulke dingen vind ik echt de games verpesten. Lekker racen om goede auto’s te scoren is veeeeel leuker.

  3.   
    Koen's avatar

    Ben zelf geen fan van racing simulators maar dit lijkt me een trieste zaak. Hetzelfde zie je in Forza Motorsport 5. Met 200 auto’s heeft het ongeveer 300 minder wagens dan de vorige game. ‘Gelukkig’ zullen ze ervoor zorgen dat er nieuwe auto’s worden toegevoegd middels betaalde autopacks…

  4.   
    soldierarjan's avatar

    Liever zo microtransacties dat je het niet hoeft te gebruiken dan in forza waar elke keer auto-pack van komt waar je voor moet betalen.

  5.   
    3333/3333's avatar

    soldierarjan schreef, "Liever zo microtransacties dat je het niet hoeft te gebruiken dan in forza waar elke keer auto-pack van komt waar je voor moet betalen."

    Dat gebeurde bij Gran Turismo 5 ook al (€4,99 voor pak en beet 3 auto’s) en dat zal ongetwijfeld voortgezet blijven worden. Die microtransacties komen daar nog eens bovenop.

  6.   
    Leukste's avatar

    Daan schreef, "Zucht, microtransacties.
    Zulke dingen vind ik echt de games verpesten. Lekker racen om goede auto’s te scoren is veeeeel leuker."

    Ben het helemaal met je eens.
    Ben zelf trouwens ook nog steeds vollop bezig met GT5. Vooral de tweedehands store/garage blijft me boeien. Zo nu en dan komt er weer een vette rally auto uit de jaren 80′ of 90′ voorbij. En dan kan ik daar weer mee verder racen.

  7.   
    gamepower's avatar

    Daan schreef, "Zucht, microtransacties.
    Zulke dingen vind ik echt de games verpesten. Lekker racen om goede auto’s te scoren is veeeeel leuker."

    IDD volledig mee eens!
    waar blijft de fun dan om iets te kunnen unlocken, ik koop al een jaar geen DLC meer en ik kan me daar prima in vinden! het komt voor mij over als pure afzetterij, en dat sommige dingen gewoon op het schijfje moeten staan ( wat meestal het geval is) het gaat me zeker niet om een paar euro’s, maar puur uit principe!

  8.   
    Rijstekorrel's avatar

    Daan schreef, "Zucht, microtransacties.
    Zulke dingen vind ik echt de games verpesten. Lekker racen om goede auto’s te scoren is veeeeel leuker."

    Helemaal mee eens 🙂