PC-servers Battlefield 4 onder vuur door DDoS-aanval

PC-gamers die afgelopen weekend met de multiplayer van Battlefield 4 aan de slag wilden gaan, hadden regelmatig te kampen met haperende servers. Ontwikkelaar DICE ging op onderzoek uit en kwam er al snel achter dat de pc-servers onder vuur lagen. Ali Hassoon van DICE verklaarde dat het om DDoS-aanvallen ging:

We are currently experiencing attacks on our infrastructure that is impacting online gameplay on BF4 PC. We are working on mitigating actions.

We are being targeted by a DDOS, but working on fixing it ASAP. I’m sorry somebody is ruining your and my day. Rest assured we are doing our best to mitigate the situation though.

Battlefield 4 is inmiddels verschenen voor de pc, Xbox 360, PlayStation 3 en PlayStation 4. De Xbox One-versie verschijnt zodra de console in de winkels ligt.

  1.   
    DeAdSeYe's avatar

    Belachelijk, maar in bijna elke gevallen worden de daders opgepakt. Een straf (wat door een rechter wordt opgelegd) kan erg variëren afhankelijk van de schade, en dit kan oplopen tot 15 jaar gevangenis straf..

    Zo’n mensen moesten ze altijd verbannen van het internet.

  2.   
    D_Dog's avatar

    Ik haat dat volk zo erg he. Ga wat nuttigs doen ipv gamers/developers lastig te vallen met je troep. Kut hackers.

  3.   
    Sa.'s avatar

    CoD fans are going to the extreeemmee! :p

  4.   
    Supermario's avatar

    Dat zulke bedrijven geen beveiliging software hebben tegen dit soort aanvallen. Maar wat deadseye al schrijft de gasten die de aanvallen plaatsen zullen wel gepakt gaan worden.

  5.   
    Disnoxxio's avatar

    De mensen die in staat zijn dit soor Ddos aanvallen te plegen zullen ook in staat zijn zich heel goed te verbergen ;). Kwestie van wachten want het kan niet voor altijd doorgaan. Verder is het wel een dramatische start voor BF4 zeg, geplaagd door crashes en nu iedere 5 minuten een loop waarin je blijft hangen met als gevolg een crash, ontzettend frustrerend en jammer.

    Laten we hopen dat ze snel met een oplossing komen, schreeuwen heeft toch geen zin.

  6.   
    Cooky-NL's avatar

    Supermario schreef, "Dat zulke bedrijven geen beveiliging software hebben tegen dit soort aanvallen. Maar wat deadseye al schrijft de gasten die de aanvallen plaatsen zullen wel gepakt gaan worden."

    .
    Die hebben ze wel degelijk.. in mijn tijd als BF3 hoster was er regelmatig mailcontact vanuit DICE naar ons, de hosters en ook de aanvallen vorig jaar werden besproken. DDoS-aanvallen zijn amper te blokkeren. Heb je een 10Gbit-verbinding, dan knallen ze een aanval van 15Gbit erop. Etc. etc.

  7.   
    Flapjack's avatar

    voor degene die nie weten wat een ddos inhoudt: een ddos attack is ongeveer het zelfde als 800.000 man inhuren om met de lift gaan zodat jij er niet in kan. maar dan geautomatisseerd en gratis. soort van digitale electronische sit-in. je kunt ook vergelijken met 800.000 x in een paar uur tijd een website refreshen. hierdoor raken de servers overbelast.

  8.   
    3333/3333's avatar

    sdfl schreef, "CoD fans are going to the extreeemmee! :p"

    Haha, ook het eerste waar ik aan dacht. 🙂

  9.   
    Alias's avatar

    E Rommel schreef, "

    ”sdfl” schreef, "CoD fans are going to the extreeemmee! :p"

    Haha, ook het eerste waar ik aan dacht. :)"

    Of gewoon console freaks die jaloers zijn op 64 player dedicated servers. 🙄 😆

  10.   
    Jesitim's avatar

    Dat de dader maar goed gestraft wordt! Maar wat als de dader een concurrent is?