DICE: Grootste concurrent van Battlefield 4 is tijd, niet Call of Duty

Je zou misschien denken dat Battlefield 4 vooral te maken heeft met Call of Duty als grote concurrent. Volgens ontwikkelaar DICE speelt echter totaal iets anders een grote rol: tijd. Algemeen manager Fredrik Loving van DICE lichtte dit wat toe in een presentatie tijdens de Montreal International Game Summit.

Loving krijgt regelmatig de vraag over de strijd tussen Battlefield en Call of Duty. Hij erkent dat het rivalen zijn, maar toch is Call of Duty niet de grootste concurrent. DICE gaat namelijk vooral het gevecht aan om de (vrije) tijd van gamers. Met zaken als Facebook, HBO, Netflix, Spotify en andere vormen van entertainment wil DICE er alles aan doen om gamers te verleiden. Volgens Loving speelt geld voor veel gamers geen grote rol, maar draait het vooral om tijd als ze beslissen of ze iets nieuws kopen. Als je immers geld investeert in een nieuwe aankoop wil je ook de tijd hebben of vrijmaken om ermee aan de slag te gaan.

Speelt bij jou tijd ook een grotere rol dan geld? Laat het ons weten!

  1.   
    Goregash's avatar

    Atm is geld iets belangrijker omdat ik gewoon niet veel centjes heb, zoals denk ik veel andere. Maar ik snap wel waarom ze tijd iig groter vinden dan CoD. Elk spel neemt erg veel tijd in beslag en ik heb ondertussen een aardig grote backtrack aan games waar ik nog geen tijd voor heb gehad/genomen.
    BF vs CoD is gewoon onlogisch, nog steeds, want er zit zoveel verschil tussen de 2 games. BF is meer een full action combat sim met grote maps, strategy en vehicle warfare. En CoD is meer een Arena shooter, met kleinere maps dus ook andere tactieken en geen voertuigen.

  2.   
    ChielB's avatar

    Geld zal allicht een rol spelen, maar ik kan me er wel in vinden dat je toch ook altijd wel rekening houdt met de vrije tijd die je hebt. Ik kan wel 10 games aanschaffen, maar als ik maar tijd heb voor 1-2 titels ben ik toch een stuk selectiever.

  3.   
    Basman01's avatar

    Bij mij heeft tijd wel een belangrijkere rol
    ik zit gelukkig met geld goed en heb (nog) geen vaste lasten
    het is nu alleen bepalen hoe ik mijn vrfije tijd besteed aan gamen

  4.   
    FioranoJC's avatar

    Tijd moet je maken vind ik. Maar ik kan er niet omheen dat ik de tijd die ik normaal aan games wil besteden, nu stop in rusten, huiswerk maken e.d. studie vraagt veel energie. Op het middelbare had ik daar lak aan, en speelde ik liever games dan dat ik wat voor school deed. Leuke tijd, totdat je op het laatste moment alles nog niet af had haha. Snap DICE wel. Hoop dat EA ze niet teveel pusht….

  5.   
    3333/3333's avatar

    Denk dat dit ‘probleem’ nogal overschat wordt.

    Veel gamers kopen gewoon de games die ze willen hebben, ongeacht of ze er de tijd voor hebben. Een beetje fanatieke gamer heeft tegenwoordig gewoon een backlog van games die ze nog moeten spelen.

  6.   
    JV0472's avatar

    FioranoJC schreef, "Tijd moet je maken vind ik. Maar ik kan er niet omheen dat ik de tijd die ik normaal aan games wil besteden, nu stop in rusten, huiswerk maken e.d. studie vraagt veel energie. Op het middelbare had ik daar lak aan, en speelde ik liever games dan dat ik wat voor school deed. Leuke tijd, totdat je op het laatste moment alles nog niet af had haha. Snap DICE wel. Hoop dat EA ze niet teveel pusht…. "

    Jammer genoeg vrees ik dat ‘liefdadigheidsbedrijfje’ EA maar al te graag pusht. Dit hebben we al vaker gezien bij titels van hun..

  7.   
    ferdi81's avatar

    geld is idd niet het grootste probleem. vroeger de vrijgezelle gamer uithangen was tijd ook geen issue. maar gezinnetje en papa zijn slokt de tijd op. dus daarin is tijd de grootste challenge

  8.   
    LXZ-76's avatar

    ChielB schreef, "Geld zal allicht een rol spelen, maar ik kan me er wel in vinden dat je toch ook altijd wel rekening houdt met de vrije tijd die je hebt. Ik kan wel 10 games aanschaffen, maar als ik maar tijd heb voor 1-2 titels ben ik toch een stuk selectiever."

    Deze afweging heb ik ook, dit jaar begin ik met afstuderen, de enige game die ik blijf spelen is gta V, en waarschijnlijk zal ik van hardcore spelen naar casual gaan.

  9.   
    mmx's avatar

    Best een goede game MAAR de SP is nog korter dan voorheen daarom is dat echt mijn laatste bf .

  10.   
    D_Dog's avatar

    De MP is waar battlefield om draait, niet de SP. De MP blijft gewoon een pareltje.