Blizzard: World of Warcraft wordt nooit free-to-play

Gisteren onthulde Blizzard Warlords of Draenor, het vijfde uitbreidingspakket voor World of Warcraft. Hiermee hoopt de ontwikkelaar zijn MMO nieuw leven in te blazen, maar feit is dat het aantal World of Warcraft-abonnees al maandenlang gestaag afloopt. Dit is volgens velen vooral te danken aan de opkomst van free-to-play MMO’s, die geen maandelijkse betalingen vereisen.

Toch denkt Blizzard er niet aan om World of Warcraft ook free-to-play te maken. Production director J Allen Brack vertelt:

We didn’t make the game to be free-to-play. We would have to rework the game pretty significantly in order to make it free-to-play. It’s not something we’re currently considering.
Blizzard-baas Mike Morhaime ziet de toekomst van World of Warcraft, ondanks het dalende aantal spelers, zonnig in. Hij verwacht dat de aankomende content het spel een nieuwe boost zal geven:
Player response to the content has been good, and we saw increased engagement that has contributed to maintaining relatively stable subscribership quarter-over-quarter. We’ll continue to invest heavily in World of Warcraft to deliver frequent, high-quality content to our players.
Zou jij World of Warcraft gaan spelen als het spel free-to-play wordt? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

 1.   
  Dikhoofd's avatar

  De melkkoe Wow is nog steeds niet profitable genoeg ? ๐Ÿ™‚

 2.   
  yannick_TXL's avatar

  En zolang ga ik hem ook niet spelen =)

 3.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ik speel het sowieso niet ik wil een Warcraft 4

 4.   
  3333/3333's avatar

  De rek is er uit, dan heeft het ook helemaal geen zin meer om de game f2p te maken. Dan kun je beter nog even cashen van de spelers die je nog overhebt.

  Tijd voor een nieuwe game.

 5.   
  jesuisrojhat's avatar

  Ik zou het spel wel spelen als het gratis wordt, anders niet…

 6.   
  Goldcobra's avatar

  Als ie ooit gratis zou worden zou ik m wel uitproberen, maar dat gebeurd toch niet

 7.   
  RinkichiMiri's avatar

  dat zegt die nu ik ik denk dat ze het wel gaan doen mochten de abonees onder de 1 miljoen komen.
  maar ze hebben nu nog bijna 7 miljoen betalende abonees de game is zeker nog lang niet dood.

 8.   
  huntedjohan's avatar

  ik zou het zeker weer gaan spelen als het F2P word. ook al is het alleen maar om gewoon lekker de oudere dungeons te spelen, en lekker te pvpen. ben er al een tijdje tussen uit, en rift was voor mij een vermakelijke vervanger toen het F2P werd, maar de proffesions, dungeon grinden en de pvp van wow blijft fenomenaal t.o.v. bijvoorbeeld rift.

 9.   
  vulstar's avatar

  Tegen de tijd dat ze ooit free to play gaan zijn er zeer waarschijnlijk al wel betere titels in de lucht, en game kan maar zo lang uitgerekt worden met dit betaal model.

  De grootste reden waarom veel mensen vaak blijven spelen in mmo’s als deze is omdat ze met een grote groep spelen van mensen of vrienden waar ze graag mee in contact blijven en een gevoel geeft van bijdrage aan iets(raids enz.).

 10.   
  Fawaka-W's avatar

  Ik heb het een maandje gratis geprobeerd maar ik vond het helemaal niks. Misch komt het omdat de game onderhand alweer wat ouder is en veel gameplay onderdelen verouderd zijn.

  Ik denk dat een nieuwe WOW met een nieuwe engine en eventueel op de next gen consoles hun nieuwe project gaat worden.

 11.   
  Kenneloth's avatar

  Fawaka-W schreef, "Ik heb het een maandje gratis geprobeerd maar ik vond het helemaal niks. Misch komt het omdat de game onderhand alweer wat ouder is en veel gameplay onderdelen verouderd zijn.
  Ik denk dat een nieuwe WOW met een nieuwe engine en eventueel op de next gen consoles hun nieuwe project gaat worden. "

  WoW op de console zal nooit gebeuren en moet naar mijn mening ook niet gebeuren! WoW is Warcraft en Warcraft is een grote franchise en zo lang ze nog 7.1 miljoen betaalde spelers hebben zie ik ook niet in waarom ze F2P moeten gaan en gelukkig gaan ze dat ook niet.

 12.   
  zalazar's avatar

  Jullie moeten path of exile reviewe joh diablo2 alla 2013, zoals diablo3 had moeten zijn en free to play ๐Ÿ™‚

 13.   
  Goregash's avatar

  Laat ons maar gewoon betalen. Hebben we in ieder geval eisen te stellen ๐Ÿ™‚
  Na de talloze F2P games die ik heb gespeeld val ik altijd terug naar WoW. Pure reden is omdat Wow gewoon echt goed is uitgewerkt, goede lore, niks stiekem is gelocked en je toch moet betalen.WoW is vooral goed voor zijn klanten en helpen je heel erg snel als er iets mis is (In game en/of telefonische help desk). Voor die 12 euro per maand is het mij meer dan waard. Nu speel je elke maand voor 12 euro een game waar veel “vrienden” in zitten en over het algemeen een gezellige sfeer heeft. Je kan zo’n beetje doen wat je zelf wilt en qua gameplay uren zit het ook wel snor.
  (Ik reken altijd 1 euro=1 uur gameplay) En geloof me, ik kom wel aan de 12 uurtjes per maand ๐Ÿ˜‰ In tegenstelling tot sommige 60 euro games met 10 uur gameplay. Voor mensen met weinig geld dus eigenlijk een goedkope manier van entertainment met een service ribbon.
  Mensen die het niet spelen zullen het dan idd snel een melkkoe noemen of gaan roepen dat de rek eruit is. Maar ik kan je garanderen dat dat allemaal onzin is xD Duidelijk niet vanaf dag 1 gespeeld en alles meegemaakt van begin tot nu…
  Snap dat niet iedereen ervan kan genieten en dat hoort ook zo ๐Ÿ™‚

 14.   
  xkillcamx's avatar

  Ik zou nooit meer gaan spelen.
  WoW kost nu geld maar je krijgt er ook wat voor terug, Geen gezeik dat je ingame dingen moet kopen om met de top meetegaan.

  En laten we eerlijk wezen, Hoelang houd een gemiddeld iemand het vol om een F2P game te spelen?
  1 a 2 maanden omdat je dan zonbeetje verplicht bent om ingame items te kopen om normaal verder te kunnen spelen? ๐Ÿ™‚

 15.   
  xkillcamx's avatar

  zalazar schreef, "Jullie moeten path of exile reviewe joh diablo2 alla 2013, zoals diablo3 had moeten zijn en free to play :)"

  Nee.. Gewoon nee..

 16.   
  Lode's avatar

  Wildstar is een MMORPG die volgend jaar uitkomt. Ziet er veelbelovend uit. Misschien toch even gaan kijken naar http://www.wildstar-online.com/en/