Release Mad Max in april 2014, Just Cause 3 in juni 2015?

Op de LinkedIn-pagina van Christofer Sundberg, de baas van Avalanche Studios, lijken de releasedata van de twee volgende games van de Just Cause-ontwikkelaar verschenen te zijn. Hoewel zowel Mad Max als het nog onaangekondigde Just Cause 3 niet bij naam genoemd worden, duiden de omschrijvingen van de twee games toch overduidelijk op deze titels. De release in april 2014 wordt omschreven als een game die gebaseerd is op een bekende film, wat uiteraard een zeer duidelijke hint is naar Mad Max:

Avalanche Studios first licensed game, developed based on a well-known movie license… is scheduled for release in April 2014
De volgende titel van Avalanche laat logischerwijs iets langer op zich wachten en staat momenteel gepland voor een release in juni van 2015. Hoewel er voor deze game wat meer gespeculeerd moet worden, lijken de omschrijvingen toch zeer zeker richting een nieuwe Just Cause te hinten. Zo spreekt Sundberg over een ‘nog onaangekondigde sandbox action game’, ‘een nieuwe deel in een zeer bekende game-serie’ en meldt hij dus dat de door Square Enix uitgegeven titel gepland staat voor een release in juni 2015 voor de volgende generatie consoles. Overigens wordt dit spel niet ontwikkeld in de Zweedse hoofdstudio van Avalanche, maar door de nieuwe afdeling in New York.

 1.   
  Hitman047's avatar

  Gezien de omschrijvingen klinkt het inderdaad logisch. Maar Avalanche werkt ook nog aan een derde project, dus daarom wil ik voorlopig even niets uitsluiten.

  Plus, dit zou betekenen dat ‘Project Mamba’ (Just Cause 3) een jaar is uitgesteld. Die game stond oorspronkelijk voor 2014 gepland. 😉

 2.   
  Leon 2.0's avatar

  Mad Max en Just Cause 3 zijn inderdaad gewoon het meest logisch. Mad Max spreekt bijna wel voor zich en zeker omdat Just Cause de enige echte franchise is die Avalanche heeft. Of ze moeten dus een franchise hebben overgenomen van een andere ontwikkelaar.

 3.   
  Hitman047's avatar

  Ook omdat Square Enix specifiek genoemd wordt. En Just Cause is het enige samenwerkingsverband tussen Avalanche en Square Enix.

  Op de lange termijn zou ‘AionGuard’ (

 4.   
  JV0472's avatar

  Just cause 1 vond ik geweldig, deel 2 iets minder maar ben wel benieuwd naar deeltje 3!

 5.   
  Johnmill's avatar

  Just cause 2 was echt briljant! GTA2.0