DICE geeft prioriteit aan verhelpen crashes en freezes Battlefield 4

Via een Battlelog-post heeft ontwikkelaar DICE laten weten welke problemen van Battlefield 4 momenteel de hoogste prioriteit hebben. Vooral de diverse crashes en freezes tijdens het spelen wil men zo snel mogelijk verhelpen. DICE verklaarde:

Players on all formats have been experiencing game crashes and freezes while playing. We have logs of the most frequently occurring client crashes, and we are actively working to Obliterate the cause of these crashes in upcoming updates.

We are working on a PC client patch at the moment and hope to release it soon. We will share the patch notes once we have the patch contents finalized. The main focus is to fix as many crashes as possible, starting with the issues affecting a large number of players.

Veel problemen hoopt DICE direct te verhelpen zodra men ze tegenkomt, zonder dat er eerst een officiële fix uitgerold hoeft te worden. Zo zijn er inmiddels 4 updates aan de serverzijde doorgevoerd.

Hou voor meer informatie de Battlelog-post in de gaten. Lees meer over de game in onze Battlefield 4 review.

  1.   
    sjaakXD's avatar

    geven ze een beta voor de fouten te vinden zetten ze er nog steeds in

  2.   
    ferdi81's avatar

    het blijft altijd lastig op grote schaal 0 foutjes in de game te hebben. een beta wordt online gedownload en is een klein deel van de fysieke game die je in de winkel koopt. ik ben blij dat dice zoveel aktie onderneemt. straks met de next gen zal ook niet alles soepel lopen. hopen dat sony dice etc. ook zo snel aktie ondernemen

  3.   
    Jesitim's avatar

    Het is niet meer dan normaal dan dat er fouten gemaakt worden en dan nadien over het hoofd gezien worden. Dit weet elke programmeur/designer! Daarom is het goed dat DICE de fouten toegeeft en ze zo snel mogelijk fixed. Chapeua daarvoor!

  4.   
    Daan's avatar

    Met zulke dingen moet je helaas tegenwoordig rekening houden wanneer je zo’n populaire game koopt bij launch.

  5.   
    Noice!'s avatar

    Het pre orderen van een game is compleet zinloos geworden. Bijna alle grote titels krijgen te maken met deze ongein. Beter wacht je een maandje zodat alles redelijk stabiel loopt, scheelt je een hoop ergernissen.

  6.   
    Talska's avatar

    Een veel grotere fout die niet wordt verholpen.

    Geld uit je zakken kloppen.

  7.   
    cool ice's avatar

    dit is weer het zelfde verhaal als toen met BF3, hadden we ook last van flink veel bugs en dat de game gewoon niet lekker liep (geluid valt weg bijv.). dat heeft volgens mij nog best een tijd geduurd en kostte ook nog een aantal GB aan patchdata.

    dat zich een aantal problemen voordoen kan ik begrijpen, maar je kunt je afvragen waar de grens nou ligt. bij BF3 bijvoorbeeld had ik in het begin echt het idee dat de game gewoon nog niet af was.

    maargoed ik snap ook wel dat het bouwen van een game niet makkelijk is en dat ze waarschijnlijk ook onder een bepaalde tijdsdruk staan bij DICE. laten we in ieder geval blij zijn dat ze er meteen achtereen gaan om de problemen op te lossen.

  8.   
    Alfa Warrior's avatar

    sjaakXD schreef, "geven ze een beta voor de fouten te vinden zetten ze er nog steeds in "

    Nope! De beta was puur voor marketing, fouten er uit halen doe je maar nadat je het spel verkocht hebt – die sukkels hebben er namelijk al voor betaald en mogen genieten van hoe goed de “ondersteuning” is.

    Ondersteuning die eigenlijk niet nodig was geweest.

  9.   
    D_Dog's avatar

    Ik heb bij de xbox versie last dat je geen eigen server kan huren. Ik wil gvd in een servers met custom installingen spelen! 😡 Niet die korte schijt potjes die je nu krijgt!

  10.   
    .Nathalie.'s avatar

    Als ik dit soort dingen hoor, vind ik het niet zo erg om wat langer op de game te wachten.

  11.   
    Johnmill's avatar

    D_Dog schreef, "Ik heb bij de xbox versie last dat je geen eigen server kan huren. Ik wil gvd in een servers met custom installingen spelen! 😡 Niet die korte schijt potjes die je nu krijgt!"

    “iets met azijn…”

    De korte duur van een potje bevorderd het sneller en agressiever spelen en verminderd het nut van campers. Misschien moet je lekker Arma 3 gaan spelen met potjes van 6 uur 😛

  12.   
    Goregash's avatar

    Niet om het een of ander, maar deze fouten waren niet terug te vinden in de Beta. De crashes, sounddrops en servercrashes waren namelijk niet aan de orde tijdens de beta. Voor mij liep de beta namelijk vlekkeloos op Ultra.

    Nu de totale game overgeheveld is blijken er toch wat foutjes in te zitten die dus niet tijdens de beta naar voren was gekomen. Kan gebeuren imo, als ze het maar oplossen. Dat vind ik wat belangrijker