CrewGrounds: Wie is jouw favoriete Assassin?

Elke dag blijkt weer dat gamers het nooit allemaal met elkaar eens zijn. Wat de één een geweldig spel vindt, wordt verafschuwd door de ander en terwijl persoon A gek is op zijn Xbox 360, zweert persoon B bij de PlayStation 3. Ook in de crew verschillen de meningen meer dan eens en daarom krijgen de redacteuren van GamersNET in het tweewekelijkse item CrewGrounds de kans om hun ongezouten mening over de huidige poll te geven. Deze week vroegen we ze hun mening te geven over de volgende stelling:

Wie is jouw favoriete Assassin?

Michiel Brunsveld
Altaïr Ibn-La’Ahad
Dit komt grotendeels door de game, want ik vond Assassin’s Creed 1 de interessantste van de franchise. De game had zo z’n minpunten, maar het was vooral vernieuwend en schitterend uitgewerkt. Daarna werd het vooral meer van hetzelfde en maakten de nieuwe hoofdpersonages weinig indruk meer op me. Altaïr was echt sterk neergezet en had iets mysterieus, mede door de setting. Mijn ultieme Assassin.

Daniël de Zwart
Altaïr Ibn-La’Ahad
Een ongelooflijke droom die voor mij na jaren uitkwam. Assassin’s Creed, een open wereld game die zich afspeelt in de Middeleeuwen, fenomenaal! Vele consumenten vonden de eerste titel uit de franchise repetitief, maar ik vond de sfeer, de setting, de omgevingen en vooral Altaïr, een Assassin die naar mijn idee het meest in de buurt komt van een Assassin, echt briljant. Koelbloedig, bescheiden in woord en mysterieus zoals het naar mijn mening ook hoort. Hoewel Ezio, ondanks zijn grote bek en machogedrag, ook nog tof was (helaas zijn de Assassins daarna een stuk minder mysterieus geworden) is Altaïr de meest fantastische persoon uit Assassin’s Creed.

Leon Kempers
Ezio Auditore da Firenze
Connor viel voor mij achteraf toch een beetje tegen en Assassin’s Creed 1 heb ik altijd al saai geworden, dus dan blijft er nog één Assassin over: Ezio! Toegegeven: deze Italiaanse casanova was soms wel erg verwaand, maar dat is juist zijn charme. Drie delen lang heb ik mogen stoeien met deze Assassin en dat maakt dat Ezio een speciaal plekje in mijn hart heeft veroverd.

Peter Bouwman
Altaïr Ibn-La’Ahad
Het gevoel wat de eerste Assassin’s Creed mij gaf is niet te verslaan door een andere game in de franchise. Natuurlijk was de game wat eentonig, maar sinds het eerste deel zijn er nooit meer zulke vette steden verschenen als Acre, Jeruzalem en Damascus. En hoewel Altaïr Ibn-La’Ahad misschien wat ingetogen was, is hij voor mij wel de eerste en beste Assassin. Gevolgd door Connor overigens!

  1.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Ezio is dus alweer in de prijzen gevallen als een uitmuntende character in video games.