Platinum Games-designer steekt digitale middelvinger op

Soms zijn designers en ontwikkelaars ook net mensen. Zo ook Hideki Kamiya van Platinum Games. Kamiya begint zich de laatste tijd aardig te irriteren aan de stroom van vragen van mensen. Deze vragen worden gedaan naar aanleiding van zijn aankomende titel; Bayonetta 2.

In een video die Nintendo uploadde – waarin de software line-up van 2013-2014 wordt getoond – ontbrak namelijk Bayonetta 2. Dit heeft geleid tot een online discussie waarbij de vraag is of de game nog wel exclusief naar de Wii U komt. Kamiya kon de tsunami van vragen even niet meer aan en liet het volgende op Twitter weten:

F*CK OFF ALL EXCLUSIVE IDIOTS
Mogelijk is het niet de meest tactische wijze van reageren, maar de designer heeft wel zijn punt gemaakt. Zit jij te wachten op de nieuwe titel uit de stal van Platinum Games?

  1.   
    Noice!'s avatar

    Bayonetta is cool, maar geen systemseller. Van mij hoeft ie niet exclusief te zijn. The Wonderful 101 was wél exclusief en die heeft uiteindelijk ook niet meer dan 5 consoles verkocht. Die game verdient eigenlijk een groter publiek dan het nu heeft kunnen bereiken. Deze designer is zo getalenteerd, mijn favo games van de laatste jaren komen van hem.

  2.   
    Sympharion's avatar

    Marinu$ schreef, "Bayonetta is cool, maar geen systemseller. Van mij hoeft ie niet exclusief te zijn. The Wonderful 101 was wél exclusief en die heeft uiteindelijk ook niet meer dan 5 consoles verkocht. Die game verdient eigenlijk een groter publiek dan het nu heeft kunnen bereiken. Deze designer is zo getalenteerd, mijn favo games van de laatste jaren komen van hem."

    De reden dat het spel exclusief is is omdat Nintendo de gehele game financiert en uitgeeft. Sterker nog, zonder Nintendo zou er nooit een deel 2 uitkomen. SEGA gooide het project de prullenbak in, maar aangezien er vele fans van de serie waren die dolgraag een deel 2 wilde spelen besloot Nintendo om het project uit de prullenbak te halen en het volledig te financieren en uit te geven.

    Wat The Wonderful 101 betreft, die zal ook altijd exclusief blijven voor Nintendo-platformen en dat is ook niet meer dan logisch. The Wonderful 101 is namelijk een IP van Nintendo (Nintendo’s nieuwste IP), welke gemaakt is door een derde partij (Platinum Games). Hier worden echten vele fouten mee gemaakt, de meerderheid van het gamende volk denkt dat Nintendo slechts de uitgever is van The Wonderful 101 en dat het een IP is van Platinum Games. Dit is echter niet het geval. Nintendo is namelijk de volledige eigenaar van het The Wonderful 101 IP. Je kan het vergelijken met Luigi’s Mansion 2, het IP is volledig van Nintendo, maar het spel wordt gemaakt door een derde partij, namelijk Next Level Games. Maar ook The Legend of Zelda: Oracle of Seasons en Oracle of Ages zijn vergelijkbare titels. Het IP is van Nintendo, maar het spel is gemaakt door Capcom.