PlayStation Plus Game v/d Maand: Metal Gear Rising: Revengeance


Iedere maand krijgen PlayStation-bezitters die tevens een abonnement hebben op de online service PlayStation Plus, gratis games tot hun beschikking die de Instant Game Collection aanvullen. Sony Computer Entertainment schotelt hen elke maand een selectie titels voor met een metacritic-score van 70+. PlayStation 3-games, PlayStation Vita-games én straks titels voor de PlayStation 4. In deze rubriek tonen wij de PlayStation Plus ‘Game van de Maand’ en de rest van de maandelijkse update.

Deze maand: Metal Gear Rising: Revengeance voor PlayStation 3. Je haat hem, of niet: Raiden. De cyborg-achtige ninja maakte zijn intrede ten tijde van Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty, die in 2001 verscheen. Een andere grote verschijning van Raiden was in 2008, met Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots, maar echt een achtergrondverhaal hebben we nooit van hem gekend. Tot Metal Gear Rising: Revengeance, waarbij Raiden de protagonist is. De game is een geheel nieuwe serie binnen het Metal Gear-universum. Het verhaal zit tussen Metal Gear Solid 2 en 4, waarbij Raiden het spel leidt en we hem volgen hoe hij tot cyborg is gecreëerd, het uiterlijk dat hij kreeg in Metal Gear Solid 4. Een belangrijk aspect van de gameplay is “zan-datsu” (letterlijk vertaald: hak en neem), waarbij je eerst vijanden in mootjes hakt en vervolgens hun energiebron afneemt om zelf te gebruiken. Hierbij krijgt Raiden erg veel vrijheid om van alles in stukken te hakken, van steunpilaren zodat daken in elkaar storten tot het in kleine stukken hakken van tegenstanders tijdens een brute slow-motion.

GamersNET beloonde Metal Gear Rising: Revengeance met een 8,8 en daarom is het de PlayStation Plus Game van de Maand.

Benieuwd naar de andere PlayStation Plus-titels in november? Onderstaande games zijn ook te downloaden. Welke gaan jullie spelen? Tot volgende maand!

GamePlatform
Remember MePlayStation 3
Oddworld: Stranger’s WrathPlayStation Vita
MotorStorm RCPlayStation Vita

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren