DICE: Second screen-technologie ook belangrijk voor onze toekomstige games

Volgens ontwikkelaar DICE is het gebruik van een tweede scherm, bijvoorbeeld door een tablet of smartphone naast je console of pc te gebruiken, geen hype. Creative director Lars Gustavsson gelooft dat de second screen-technologie wel degelijk een toegevoegde waarde heeft. In Battlefield 4 is het verwerkt in de vorm van Battlescreen en ook toekomstige games van DICE zullen van een dergelijke functie gebruik gaan maken.

Gustavsson vertelde dat het vooral belangrijk is dat je als ontwikkelaar ervoor zorgt dat een tweede scherm meer is dan alleen een gimmick:

I’m really happy with [Battlescreen]. It shouldn’t be a gimmick, it should be something that ties to the game experience. I feel that the second screen, the Battlescreen, to sit on the next-generation consoles, 64 players, being squad leader, being able to order your squad and always having that overview, it really adds to the experience.”

We’ve challenged hard to come up with something cool this time around. There are so many thoughts and ideas that we just didn’t get around to realising. We can’t do everything. I totally agree that there are many times [where there is] big hype about new features or this game is going to do this, and sometimes they hold up and deliver and sometimes they don’t.

In this case – it’s not up to me to say whether it’s going to hit it, it’s up to the consumers – but I do feel that if you’re into Battlefield and you want the full experience, [second screen] definitely adds to it. For me and for games made at DICE, I don’t see this as something that will go away.

Battlefield 4 ligt vanaf deze week in de winkels voor de pc, Xbox 360 en PlayStation 3. Een next-gen versie volgt zodra de PlayStation 4 en Xbox One verschijnen. Verder werkt DICE nog aan Star Wars: Battlefront en een nieuwe Mirror’s Edge. Beide games hebben nog geen concrete releasedatum.

  1.   
    Sympharion's avatar

    En niks willen maken voor de Wii U, waarbij de hele console juist om het tweede scherm draait. Een beetje hypocriet zijn ze daar bij EA & Co wel.

  2.   
    fabiankok's avatar

    Sympharion schreef, "En niks willen maken voor de Wii U, waarbij de hele console juist om het tweede scherm draait. Een beetje hypocriet zijn ze daar bij EA & Co wel."

    Ligt denk ik vooral aan het publiek en de afzetwaarde van de WiiU, en de rekenkracht van het ding ook wel. Zat mensen met een WiiU, die geinteresseerd zijn in BF (of shooters in het algemeen), hebben ook een Sony/MS console. De afzet op de WiiU (die van zichzelf al niet groot is), van mensen die wel van BF houden maar geen Sony/MS hebben, is (denk ik) te klein om echt een goeie game op af te zetten. Dat gecombineerd met factoren als ‘geen slechte port maken’ (wat meer geld kost) en toch representatief zijn aan de BF serie (wat ook meer geld kost) lijkt me de reden waarom er niks op de WiiU te vinden is.

    Waarschijnlijk zijn er nog wel meer redenen, maar dit is wat ik kan bedenken vanuit een kapitalistiiiiiiiisch perspectief

  3.   
    Jesitim's avatar

    Volledig mee eens fabiankok, het draait enkel om het kapitalistisch systeem en dus geld. En ik zie mezelf BF nog niet spelen op een WiiU (precies het geluid van een sirene als ja dat uitspreekt)

  4.   
    soldierarjan's avatar

    Ik zit niet zo zeer te wachten op second screen je moet toch steeds weg kijken van je tv om op 2de scherm te kunnen kijken.
    Zoiets als in bf4 voor de commander die op tablet apart speelt ofzo lijkt me dan wel tof maar dan kijk je ook na 1 game.

  5.   
    toqeer's avatar

    ik zit er all helemaal niet op te wachten second screen gamen, en over een paar
    jaar krijgen we 4 screen wtf waar gaat het gamen heen 1 beeldscherm is logisch genoeg maar 2 blijf het onzin vinden, voor de lol ofz 🙄

  6.   
    R1chardTM's avatar

    Second screen heeft volgens mij heel wat te bieden. Ik vind het bijvoorbeeld positief als ik niet zo vaak tussen menu’s moet wisselen of met een kort blik naast me de map van een level kan zien. Minder clutter op het scherm voor mij is volgens mij positief.