Battlefield 4 DLC China Rising verschijnt 3 december voor Premium-leden

Battlefield 4: China Rising, een van de eerste expansion packs van Battlefield 4, verschijnt op 3 december voor Premium-leden. De releasedatum werd ontdekt in de Premium content-kalender, in het menu van de game. Spelers zonder Premium-account kunnen naar verwachting twee weken later de DLC aanschaffen, vermoedelijk dus op 17 december.

Bij diverse retailers kon je de eerste DLC gratis ontvangen als je Battlefield 4 in de pre-order zou bestellen. Het is echter nog onduidelijk op welke manier en op welke datum die spelers de China Rising DLC mogen verwelkomen. China Rising is één van de vijf geplande expansion packs voor Battlefield 4. De DLC introduceert vier “massive” mappen, met als locatie het uitgestrekte en imposante vasteland van China. Daarnaast voegt de DLC nieuwe voertuigen en uitrusting toe aan de game.

Nog voor de release van China Rising verschijnt al een map pack, Second Assault. Dit map pack bevat 4 Battlefield 3-mappen die door fans als favoriet zijn bestempeld. Second Assault verschijnt 22 november als eerste voor de Xbox One.

  1.   
    Mmore's avatar

    Ik vind het hele premium veel te ver gaan. Snellere queue times voor volle servers, eerder toegang tot DLC, exclusieve content. Er is geen enkele reden om de “basis” versie van Battlefield te kopen en ik weiger het om €50,- EXTRA (!) uit te geven voor bovenstaande voordelen.

    Met de basis versie kan je na een paar maanden waarsch niet eens meer normaal spelen omdat de meeste servers DLC-maps in hun rotation hebben zitten.

    Ik ga deze Battlefield dus ook skippen voor het eerst. Famous quote van Dice, ontwikkelaar van Battlefield, een paar jaar geleden;

    “We don’t ever want to charge for our maps and insisted to EA that this attitude was crucial when it came to keeping our community happy and playing together,” DICE senior producer Patrick Bach told Xbox World 360 magazine.

    http://www.computerandvideogames.com/241306/dice-well-never-charge-for-battlefield-maps/

  2.   
    DGonlag2's avatar

    Mmore schreef, "Ik vind het hele premium veel te ver gaan. Snellere queue times voor volle servers, eerder toegang tot DLC, exclusieve content. Er is geen enkele reden om de “basis” versie van Battlefield te kopen en ik weiger het om €50,- EXTRA (!) uit te geven voor bovenstaande voordelen.
    Met de basis versie kan je na een paar maanden waarsch niet eens meer normaal spelen omdat de meeste servers DLC-maps in hun rotation hebben zitten.
    Ik ga deze Battlefield dus ook skippen voor het eerst. Famous quote van Dice, ontwikkelaar van Battlefield, een paar jaar geleden;

    “We don’t ever want to charge for our maps and insisted to EA that this attitude was crucial when it came to keeping our community happy and playing together,” DICE senior producer Patrick Bach told Xbox World 360 magazine."

    http://www.computerandvideogames.com/241306/dice-well-never-charge-for-battlefield-maps/

    Maar DICE heeft vrij weinig te willen. EA heeft het voor het zeggen nou eenmaal.

    En ach, het is inderdaad vrij veel geld om nog eens bovenop een toch al duur spel te betalen, maar naar mijn mening krijg je er wel wat voor terug.

    Elke expansion pack heeft namelijk 4 maps als ik me niet vergis.

    Dus in BF4 Premium:

    – 16 nieuwe maps + 4 opgefriste BF3 maps
    – Nieuwe Wapens, Vehicles, awards
    – Dubbel XP weekends
    – 12 Battlepacks (kunnen XP boosts, Attachments en Camo’s in zitten)
    – Prioriteit bij joinen server

    Best netjes als je het mij vraagt.

  3.   
    Supermario's avatar

    Best triest de game is hier nog eens niet in de winkels en nu is er al info over een DLC.En dan maar klagen over Call of Duty 😉

  4.   
    Jesitim's avatar

    Ik heb in BF3 nooit last gehad van lege servers, er waren er altijd wel servers genoeg om te spelen. Ik heb ook nooit de premium gekocht, maar ik ben wel van plan dit te doen voor BF4 aangezien ik gewoon wil genieten van het spel en zijn extra’s!

  5.   
    NoFearz's avatar

    Ik ben al aan het genieten 🙂

  6.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Supermario schreef, "Best triest de game is hier nog eens niet in de winkels en nu is er al info over een DLC.En dan maar klagen over Call of Duty ;)"

    Wel als een Call of Duty speler zelf (meer dan de Battlefield games) moet ik zegen dat er veel meer
    content zit in de Battlefield DLC dan dat van Call of Duty.

    Niet alleen mappen maar nieuwe wapens en Dog Tags, dus als we dan toch gaan vergelijken met de prijs van
    15 euro (want ze zijn even duur toch) moet ik wel zeggen dat je veel meer content krijgt voor je geld dan dat Activision & Infinity Ward geeft aan hun games. 🙂

    Maar wat is eigenlijk de prijs van een Premium account ?

  7.   
    fdennis's avatar

    Supermario schreef, "Best triest de game is hier nog eens niet in de winkels en nu is er al info over een DLC.En dan maar klagen over Call of Duty ;)"

    Verschil tussen Battlefield en Call of duty is dat Battlefield jaarlijks vernieuwend is. Ik vind CoD sinds World at War echt helemaal niets veranderd. En ik ben meer van de Battlefield omdat ik CoD langdradig vind. Je zit zolang in die interface met die irritante gasten op voice chat. Vervolgens zit je in game en na 5-10min is een potje alweer afgelopen en begint het geauwhoer weer. Battlefield gaat altijd lekker door zonder gezeik en gezeur.