Verzonken raken in een diepe game helpt pijn te verdoven, aldus onderzoek

Door op te gaan in een diepgaande game-ervaring, kun je pijn in het echte leven verzachten, zo blijkt uit een recent onderzoek van Duitse en Australische wetenschappers. Met name het spelen van diepe RPG’s helpen hierbij, bleek uit de wetenschappelijke studie. Door actief bezig te zijn met een eigen, virtueel personage, verlies je blijkbaar deels een aantal relevante lichaamsprikkels van je echte ik.

Het onderzoek werd uitgevoerd door verschillende (gamende) testpersonen aan een aantal tests te onderwerpen, om ze vervolgens paperclips uit een bak met (erg) koud water te laten vissen. Wat bleek? De personen die langer en vaker verzonken zijn in diepgaande games, zijn ook in staat om meer van deze kantoorsupplementen uit de bak ijswater te vissen. Daarnaast bleek ook dat gamers die veel bezig zijn met deze meeslepende games, ook minder respons gaven op mensen die afgebeeld waren alsof ze onplezierige ervaringen meemaakte.

Wil je meer (wetenschappelijke) informatie over het onderzoek? Lees dan het volledige artikel op ScienceDaily.com.

  1.   
    Tom 2.0's avatar

    Ja kan ik me iets bij voorstellen. Vooral Mass Effect had wel degelijk invloed op mijn manier van doen in het echte leven. Toegegeven, ik was destijds hardcore gameverslaafd.